autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
1 conopida, 2 oua, 2 linguri faina, sare si piper, ulei pentru prajit, Sosul:, 400g iaurt de capra, 2-3 linguri smantana, 4 castraveti verzi, 3-4 catei de usturoi, 1 lingurita menta proaspata tocata, 1 lingurita marar proaspat tocat, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

18 voturi

Mod de preparare

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc mic.Cad este gata,se scoate si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Din cele 2 oua si faina impreuna cu 1 lingura apa rece,sare si piper dupa gust,facem un aluat ca pentru clatite putin mai gros.Dam fiecare buchet prin acest amestec,apoi le punem la prajit in uleiul incins.Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile.Le scoatem pe o hartie absorbanata sa se elimine excesul de ulei.Pot fi servite asa simple sau alaturi de un sos de iaurt.
Sos iaurt:
Mai intai curatam castravetii,ii taiem cuburi,presaram sare si ii lasam la scurs.Intr-un castron amestecam iaurtul si smantana,usturoiul zdrobit marunt,menta si mararul.Amestecam compozitia,apoi adaugam castravetii scursi bine de zeama.La sfarsit potrivim de gust cu sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
CHEC APERITIV

CHEC APERITIV

Intr-un vas se pun 5 oua,5 linguri de smantana si 5 linguri de faina.Toate acestea se amesteca bine

7 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Dumitrascu , 21 februarie 2014

    asta se papa in seara asta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    O combinatie inspirata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Conopida se potriveste bine de tot cu sosul, sunt un deliciu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Imi place tare mult conopida pane!

    • Fara foto

      luminita.C (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      tare buna conopida pane ,si eu fac dar o mai dau si prin pesmet inainte de a o pune la prajit.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Foarte buna ,Silvioara,felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Imi place tare mult conopida pane hmmmm si servita cu sos...e o grozavie...*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Foarte bun si frumoasa prezentare. Felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      o bunatate..:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Sosul:
  • 400g iaurt de capra
  • 2-3 linguri smantana
  • 4 castraveti verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita menta proaspata tocata
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mira (Chef de cuisine)

O combinatie inspirata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Ciuperci gratinate