Conopida pane- specific tarilor arabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Conopida pane- specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html, multumesc Mihaela.
  • 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura frunza de patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • ½ lingurita ienibahar macinat
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamon praf
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de lapte
  • ulei de palmier pt prajit

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .

Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.

Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.

Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.

Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.

Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.

Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise