Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii