autor:

Lia Maria

» » Retete vegetariene

Conopida pane- specific tarilor arabe

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Ingrediente
Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html, multumesc Mihaela., , 1 conopida de marime medie( cca 700 grame), 2 oua, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 legatura frunza de patrunjel verde, 1 legatura frunze de menta verde, 5 linguri cu varf de faina, ½ lingurita ienibahar macinat, ½ lingurita cuisoare macinate, ½ lingurita scortisoara macinata, ½ lingurita cardamon praf, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita chimin macinat, 1 lingurita sare, 2 linguri de lapte, ulei de palmier pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se

22 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza calita

Varza calita

Se taie varza si se freaca cu sare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga 1-2 cani

9 voturi    8 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Miha 11, am incercat cat decat sa respect reteta ta, dar ne avand chiar toate condimentele, am facut si eu cateva "improvizatii" hi,hi,hi. Oricum pot sa-ti spun ca ne-a placut foarte mult si deja am facut-o de cateva ori de atunci...asa ca; Multumesc ! si pupici cu drag.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Adriana K.D., multumesc. Pup.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Felicitari Lia, a ta a iesit mai frumoasa decat a meaaaaaaaaaaa!!!!!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      ce buna e...yami yami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html
  • multumesc Mihaela.
  • 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura frunza de patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • ½ lingurita ienibahar macinat
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamon praf
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de lapte
  • ulei de palmier pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Miha 11, am incercat cat decat sa respect reteta ta, dar ne avand chiar toate condimentele, am facut si eu cateva "improvizatii" hi,hi,hi. Oricum pot sa-ti spun ca ne-a placut foarte mult si deja am facut-o de cateva ori de atunci...asa ca; Multumesc ! si pupici cu drag.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Varza calita
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide