autor:

Lia Maria

» » Retete vegetariene

Conopida pane- specific tarilor arabe

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Ingrediente
Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html, multumesc Mihaela., , 1 conopida de marime medie( cca 700 grame), 2 oua, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 legatura frunza de patrunjel verde, 1 legatura frunze de menta verde, 5 linguri cu varf de faina, ½ lingurita ienibahar macinat, ½ lingurita cuisoare macinate, ½ lingurita scortisoara macinata, ½ lingurita cardamon praf, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita chimin macinat, 1 lingurita sare, 2 linguri de lapte, ulei de palmier pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se

22 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Miha 11, am incercat cat decat sa respect reteta ta, dar ne avand chiar toate condimentele, am facut si eu cateva "improvizatii" hi,hi,hi. Oricum pot sa-ti spun ca ne-a placut foarte mult si deja am facut-o de cateva ori de atunci...asa ca; Multumesc ! si pupici cu drag.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Adriana K.D., multumesc. Pup.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Felicitari Lia, a ta a iesit mai frumoasa decat a meaaaaaaaaaaa!!!!!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      ce buna e...yami yami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html
  • multumesc Mihaela.
  • 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura frunza de patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • ½ lingurita ienibahar macinat
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamon praf
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de lapte
  • ulei de palmier pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Miha 11, am incercat cat decat sa respect reteta ta, dar ne avand chiar toate condimentele, am facut si eu cateva "improvizatii" hi,hi,hi. Oricum pot sa-ti spun ca ne-a placut foarte mult si deja am facut-o de cateva ori de atunci...asa ca; Multumesc ! si pupici cu drag.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Smoothie de mango cu lapte de cocos si seminte chia