autor:

Lia Maria

» » Retete vegetariene

Conopida pane- specific tarilor arabe

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Ingrediente
Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html, multumesc Mihaela., , 1 conopida de marime medie( cca 700 grame), 2 oua, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 legatura frunza de patrunjel verde, 1 legatura frunze de menta verde, 5 linguri cu varf de faina, ½ lingurita ienibahar macinat, ½ lingurita cuisoare macinate, ½ lingurita scortisoara macinata, ½ lingurita cardamon praf, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita chimin macinat, 1 lingurita sare, 2 linguri de lapte, ulei de palmier pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se

22 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

15 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Miha 11, am incercat cat decat sa respect reteta ta, dar ne avand chiar toate condimentele, am facut si eu cateva "improvizatii" hi,hi,hi. Oricum pot sa-ti spun ca ne-a placut foarte mult si deja am facut-o de cateva ori de atunci...asa ca; Multumesc ! si pupici cu drag.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Adriana K.D., multumesc. Pup.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Felicitari Lia, a ta a iesit mai frumoasa decat a meaaaaaaaaaaa!!!!!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      ce buna e...yami yami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html
  • multumesc Mihaela.
  • 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura frunza de patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • ½ lingurita ienibahar macinat
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamon praf
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de lapte
  • ulei de palmier pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Miha 11, am incercat cat decat sa respect reteta ta, dar ne avand chiar toate condimentele, am facut si eu cateva "improvizatii" hi,hi,hi. Oricum pot sa-ti spun ca ne-a placut foarte mult si deja am facut-o de cateva ori de atunci...asa ca; Multumesc ! si pupici cu drag.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ratatouille