autor:

Petycake

» » Prajituri

Copilarie

Autor: Petycake (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Petycake (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
1 pahar ulei, 1 pahar iaurt, 1 pahar zahar, 1 pachet foi de placinta de 400 g, 1 plic praf de copt, 4 oua, esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Uleiul, iaurtul, zaharul, ouale se amesteca foarte bine,cu mixerul (toate). Se pune apoi esenta, praful de copt si la sfarsit foile de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete si apoi le faramitam si le adaugam in compozitie amestecand usor.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia.

Se da la cuptor. cand este gata trebuie sa fie aurie deasupra. se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi facem un sirop din 6-7 linguri de zahar si 2 cani mari de apa pe care il fierbem pe foc. Il lasam sa se raceasca apoi il turnam usor peste prajitura din tava

Este simplu de facut dar este ...delicioasa.

Ea se serveste rece, se taie in bucati dar daca vrei poti pune si frisca deasupra dar nu este neaparat necesar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Copilarie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Dobos ca-n copilarie

Tort Dobos ca-n copilarie

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pana devin cremoase. La

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Ciocolată de casă ca în copilărie

Ciocolată de casă ca în copilărie

Prima variantă: Se fierbe zahărul cu apa la foc mic aproximativ 10 minute. Se toarnă apoi

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elga50 (Maestru bucatar):

    Am facut si eu pentru prima oara aceasta prajitura. Am urmat exact reteta descrisa aici si mi-a iesit foarte, foarte buna. Atata doar ca trebuie s-o mai insiropez, ca asta e tot dichisul ei. E foarte alunecatoare pe gatlej si foarte satioasa, fiind foarte dulce. Data viitoare o s-o fac cu gust de lamaie, voi pune coaja si putina zeama de lamaie in sirop dupa ce s-a fiert.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bancila Horia , 11 iulie 2014

    Nu-i rea ideea!!! Este un fel de baclava fara nuci, nu are de ce sa nu fie buna. Voi face neaparat "Copilaria" asta! Multumesc!

  • Müller_Marieta

    Müller_Marieta (Chef de cuisine) , 19 iunie 2014

    buna rau!

  • Fara foto

    Daniela Banita , 17 septembrie 2013

    super!!! multumesc! este si rapida si usoara!

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 16 septembrie 2013

      esti cumva de origine turca???prajitura e traditonala din Turcia

    • Fara foto

      Gabriela Ionescu , 16 septembrie 2013

      prajitura este originara din Grecia; se insiropeaza fie cu un sirop de lamaie fie cu unul de zahar ars; cantitatea de ulei e cam mare, iese prea "uleioasa"; eu am facut juma-juma cu lapte; e foaaarte buna rece, de la frigider; trebuie coapta intr-un vas destul de mare (compozitia sa nu fie mai inalta de 3 cm, ca nu se coace bine)...

    • Fara foto

      Ceangàu Làcry , 16 septembrie 2013

      ori ce fel de iaurt sau tr ceva cu mai multe grasimi...:)

    • Fara foto

      Ama Sei , 16 septembrie 2013

      esti cumva de origine turca???prajitura e traditonala din Turcia

    • Fara foto

      Ioana Florentina Scarlat , 04 iulie 2013

      o sa o fac si eu.Vreau sa va intreb si eu :1 pahar ulei, iaurt ce inseamna....200ml? Multumesc mult!

    • Fara foto

      Liana , 18 iunie 2013

      Arata super ! e vorba de foi de placinta nu de foietaj ??? Siropul eu am sa-l fac cu zaharul caramelizat si apoi stins cu apa.Cred ca-i nebunie ! (eventual si cu un strop de cognac cand s-a racit ). Mmmm...

    • Fara foto

      Elena Tudor , 18 iunie 2013

      ce fel de foi?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Numai citind reteta mi s-a facut pofta, desi n-am mancat niciodarta prajitura din asta. Imi imaginez ce gust bun are!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      I-ai dat numele perfect, chiar nu am mai mancat o astfel de placinta de cand eram adolescenta. Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Simplu,rapid si tare, tare gustos...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Fac si eu ceva asemanator...placinta cu iaurt. O nebunieeeeeee.... Buna rau, rau....!

    • Petycake

      Petycake (Maestru bucatar) , 04 februarie 2013

      Desi pare simpla si ieftina este o prajitura foarte buna si care arata si foarte bine si interesant. Incercati-o si nu o sa va para rau.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Nu am mancat niciodata, dar imi lasa gura apa. Arata foarte bine

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Foarte bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet foi de placinta de 400 g
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Petycake
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Albusurile se bat spuma tare + zahar si esenta vanilie. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si

17 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Bancila Horia

Nu-i rea ideea!!! Este un fel de baclava fara nuci, nu are de ce sa nu fie buna. Voi face neaparat "Copilaria" asta! Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti