Uleiul, iaurtul, zaharul, ouale se amesteca foarte bine,cu mixerul (toate). Se pune apoi esenta, praful de copt si la sfarsit foile de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete si apoi le faramitam si le adaugam in compozitie amestecand usor.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia.
Se da la cuptor. cand este gata trebuie sa fie aurie deasupra. se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi facem un sirop din 6-7 linguri de zahar si 2 cani mari de apa pe care il fierbem pe foc. Il lasam sa se raceasca apoi il turnam usor peste prajitura din tava
Este simplu de facut dar este ...delicioasa.
Ea se serveste rece, se taie in bucati dar daca vrei poti pune si frisca deasupra dar nu este neaparat necesar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii