autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Corabioare cu jambon si mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 felie groasa jambon, , 2 mere (golden auriu), , 1/2 lamaie, , 125 g smantana (sau frisca nebatuta), , 1 lingurita hrean ras., Pentru aluat: 350 g faina + 50 g, , 15 g drojdie proaspata, , 4 linguri ulei de masline, , 1 galbenus, , 1 lingurita sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Diluati drojdia cu 100 ml de apa calduta, acoperiti-o si lasati-o sa stea circa 10 minute, pana incepe sa se umfle. Puneti faina pe planseta, faceti o gropita, turnati in ea drojdia si amestecati-le putin cate putin, aducand faina de la margini spre mijloc. Adaugati, rand pe rand, 100 ml de apa, 3 linguri cu ulei si sarea si framantati aluatul pana ce devine neted si elastic. Formati o bila, puneti-o intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti vasul cu o folie de plastic si lasati aluatul sa creasca circa 2 ore, intr-un loc ferit de curent, la o temperatura potrivita. (Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul.)
Taiati jambonul bastonase. Curatati merele, taiati-le mai intai in 4 si apoi cubulete, dupa ce ati indepartat partea lemnoasa si semintele. Puneti-le intr-o cratita, stropiti-le cu o lingurita de zeama de lamaie si cu 2 linguri de apa si adaugati jambonul, smantana si hreanul ras. Lasati-le sa fiarba 7-8 minute la foc potrivit, fara capac, pana ce se fragezesc merele, iar sosul se ingroasa, devenind cremos. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti tava de la aragaz cu ulei si infainati-o.
Puneti aluatul pe planseta infainata, taiati-l in 4 si intindeti fiecare bucata formand un cerc cu diametrul de circa 15 cm. Asezati umplutura la mijlocul cercurilor, lasand de jur imprejur o margine lata de 2 cm, udati aluatul cu putina apa, ridicati marginile si incretiti-le punzandu-le cu varful degetelor. Puneti corabioarele pe tava, la distanta unele de altele, pentru a avea loc sa creasca, ungeti-le cu galbenusul diluat cu o lingura de apa rece, dati-le la cuptor si lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare cu jambon si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 felie groasa jambon
  • 2 mere (golden auriu)
  • 1/2 lamaie
  • 125 g smantana (sau frisca nebatuta)
  • 1 lingurita hrean ras.
  • Pentru aluat: 350 g faina + 50 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Pui Shanghai