autor:

Eugenia Bogdan

» » Aperitive

Corabioare de dovlecei umplute cu branza

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
4 dovlecei potrivit de mari, 2 oua, 300 g branza(telemea de vaci putin sarata), 100 g cascaval, 1 lingura de gris, marar, piper si sare daca mai este cazul, 1/2 lingurita de chimen

Dificultate: Redusa Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se rastoarne.I-am scobit apoi de miez si i-am dat in cateva clocote in apa cu sare. Cat s-au racit am preparat compozitia formata din branza data pe razatoare, ouale batute, gris, o parte din miezul dovlecelului tocat, piper, marar si chimenul pisat putin pentru a-i activa aromele. Am gustat de sare si i-am mai pus putina. Am umplut corabioarele si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am dat la cuptor pentru 40-50 min. Cand sunt aproape gata, razi cascavalul peste ele si le mai lasi 2-3 minute. Au iesit o grozavie. Le poti servi calde, dar la fel de bine merg si reci. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare de dovlecei umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat

72 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta de broccoli

Pasta de broccoli

Tulpinile de broccoli se spala bine, se curata de eventualele frunze si se pun la fiert in apa cu

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Mungiu , 24 iunie 2015

    ce fel de brinza?

  • Fara foto

    Liana Oprinca , 24 iunie 2015

    Se foloseste branza de vaci dulce sau framantata?

  • Fara foto

    Corina Anisoara Bran Mihalache , 24 iunie 2015

    incercati umplutura cu sunculita,ciuprci, ceapa, miezul de dovlegei toate calite in putin ylei de masline si casacaval ras pe deasupra

    • Fara foto

      claudia elena , 24 iunie 2015

      Se pune si marar in compozitie, este delicios

    • Fara foto

      Miki , 23 iunie 2015

      o sa fac si eu ,scrie in reteta ca se scobeste dovlecei si se scoate miezul, lumea sa fie atenta si cu ochi larg deschisi ;)

    • Fara foto

      Vutcărău Maria-Diana , 23 iunie 2015

      În rețetă spune: "i-am scobit de miez". Deci, se scoate miezul.

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

      Buna dragii mei! Intradevar am uitat sa precizez ca se scoate miezul. Mea culpa! Modific si in reteta!

    • Fara foto

      Angela Fagarasanu , 01 iunie 2014

      Eu am facut sunt foarte bune si calde dar si reci.

    • Fara foto

      Alice Matei , 31 mai 2014

      mnmmm....arata si suna bine!!! trebuie incercat !

    • Fara foto

      Carmen Carp , 31 mai 2014

      Cred ca este o nebunie,abia astept sa fac.

    • Fara foto

      Gabriela Tamara , 31 mai 2014

      stiam ca asa se face,dar in reteta nu spune deaia am intrebat

    • Fara foto

      Alin Legian , 31 mai 2014

      se poate scoate o parte din miez , se marunteste sau paseaza si se incorporeaza in umplutura.

    • Fara foto

      Daniel Craitoiu , 31 mai 2014

      ba da...fii atenta la poza nr.6...

    • Fara foto

      Gabriela Tamara , 31 mai 2014

      dar nu se scoate miezul?

    • Fara foto

      Georgeta Negraru , 31 mai 2014

      am sa incerc si eu

    • Fara foto

      Elena Gavanescu , 31 mai 2014

      DELICIOS, AM SA FAC SI EU

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2014

      Ai uitat sa spui ca ai scobit dovleceii inainte de ai opari iar interiorul scos l-ai dat prin razatoare si l-ai pus in compozitia de umplutura asa cum am vazut in poze....

    • Fara foto

      Valentina Teodorescu , 31 ianuarie 2014

      deliciosi

    • Fara foto

      Popa Leonard , 29 ianuarie 2014

      Delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Ce combinatie minunata!

    • kamkrys75

      kamkrys75 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Wow!!O reteta super!!Pentru ca am dovlecei prestez chiar azi!!!:*

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate !

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Cred ca e foarte buna! Mi-ai dat o idee foarte buna pentru ca am foarte multi dovlecei productie proprie si cautam retete noi :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei potrivit de mari
  • 2 oua
  • 300 g branza(telemea de vaci putin sarata)
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura de gris
  • marar
  • piper si sare daca mai este cazul
  • 1/2 lingurita de chimen

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

200 voturi    32 comentarii
1h 20 min
Prajituri

claudia elena

Se pune si marar in compozitie, este delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rosii umplute, ciuperci de padure pane si aripioare grill