Reteta postata pe: 07 iulie 2011
Ingrediente
4 dovlecei potrivit de mari, 2 oua, 300 g branza(telemea de vaci putin sarata), 100 g cascaval, 1 lingura de gris, marar, piper si sare daca mai este cazul, 1/2 lingurita de chimen
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se rastoarne.I-am scobit apoi de miez si i-am dat in cateva clocote in apa cu sare. Cat s-au racit am preparat compozitia formata din branza data pe razatoare, ouale batute, gris, o parte din miezul dovlecelului tocat, piper, marar si chimenul pisat putin pentru a-i activa aromele. Am gustat de sare si i-am mai pus putina. Am umplut corabioarele si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am dat la cuptor pentru 40-50 min. Cand sunt aproape gata, razi cascavalul peste ele si le mai lasi 2-3 minute. Au iesit o grozavie. Le poti servi calde, dar la fel de bine merg si reci. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare de dovlecei umplute cu branza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri
2 voturi
0 comentarii
30 min
Gogonelele se taie felii subtiri si se sareaza. Intre timp spargem fulgii cat mai marunt si amestecam
1 vot
0 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
claudia elena , 24 iunie 2015
Se pune si marar in compozitie, este delicios
Miki , 23 iunie 2015
o sa fac si eu ,scrie in reteta ca se scobeste dovlecei si se scoate miezul, lumea sa fie atenta si cu ochi larg deschisi ;)
Vutcărău Maria-Diana , 23 iunie 2015
În rețetă spune: "i-am scobit de miez". Deci, se scoate miezul.
Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014
Buna dragii mei! Intradevar am uitat sa precizez ca se scoate miezul. Mea culpa! Modific si in reteta!
Angela Fagarasanu , 01 iunie 2014
Eu am facut sunt foarte bune si calde dar si reci.
Alice Matei , 31 mai 2014
mnmmm....arata si suna bine!!! trebuie incercat !
Carmen Carp , 31 mai 2014
Cred ca este o nebunie,abia astept sa fac.
Gabriela Tamara , 31 mai 2014
stiam ca asa se face,dar in reteta nu spune deaia am intrebat
Alin Legian , 31 mai 2014
se poate scoate o parte din miez , se marunteste sau paseaza si se incorporeaza in umplutura.
Daniel Craitoiu , 31 mai 2014
ba da...fii atenta la poza nr.6...
Gabriela Tamara , 31 mai 2014
dar nu se scoate miezul?
Georgeta Negraru , 31 mai 2014
am sa incerc si eu
Elena Gavanescu , 31 mai 2014
DELICIOS, AM SA FAC SI EU
Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2014
Ai uitat sa spui ca ai scobit dovleceii inainte de ai opari iar interiorul scos l-ai dat prin razatoare si l-ai pus in compozitia de umplutura asa cum am vazut in poze....
Valentina Teodorescu , 31 ianuarie 2014
deliciosi
Popa Leonard , 29 ianuarie 2014
Delicios!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012
Ce combinatie minunata!
kamkrys75 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011
Wow!!O reteta super!!Pentru ca am dovlecei prestez chiar azi!!!:*
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011
Cred ca este o bunatate !
Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011
Cred ca e foarte buna! Mi-ai dat o idee foarte buna pentru ca am foarte multi dovlecei productie proprie si cautam retete noi :)