Se face un aluat din faina, galbenusurile batute cu sare, drojdia dizolvata in lapte caldut si 2 linguri de zahar. Se amesteca totul bine si se lasa sa creasca o ora. Pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de 2 cm. Separat, se freaca untul sau margarina cu restul de zahar si se intinde peste foaie, iar pe deasupra se presara nucile date prin masina si amestecate cu scortisoara pisata fin. Se ruleaza foaia si se curbeaza usor, dindu-i forma unui corn. Se unge pe deasupra cu galbenus de ou, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet fin sau cu faina. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Din acest aluat, se pot face doua sau chiar trei cornuri mai mici.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii