Corn cu nuca si scortisoara

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3/4 kg. faina
  • 7 oua
  • 70 gr. drojdie de bere
  • 200 gr. unt (sau margarina)
  • 1 pahar lapte
  • 200 gr. zahar
  • 250 gr. nuci
  • scortisoara
  • 1 lingura rom
  • un virf de cutit sare
  • vanilie
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, galbenusurile batute cu sare, drojdia dizolvata in lapte caldut si 2 linguri de zahar. Se amesteca totul bine si se lasa sa creasca o ora. Pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de 2 cm. Separat, se freaca untul sau margarina cu restul de zahar si se intinde peste foaie, iar pe deasupra se presara nucile date prin masina si amestecate cu scortisoara pisata fin. Se ruleaza foaia si se curbeaza usor, dindu-i forma unui corn. Se unge pe deasupra cu galbenus de ou, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet fin sau cu faina. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Din acest aluat, se pot face doua sau chiar trei cornuri mai mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise