Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm, diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri. Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc, se scot cu cutitul de fierbinti si se intorc in forma de cornet. Se lucreaza repede, ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Pe masura ce se fac cornetele, se introduc in cornete de tabla, in care se racesc, pastrandu-si forma. Dupa ce s-au racit se imbraca pe dinafara cu cuvertura de ciocolata (ciocolata topita la bain-marie si se poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao), iar inauntru se umple cu frisca batuta de zahar. Cornetele neumplute si neglasate se pot pastra si mai multe zile.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii