Compozitie cornete:
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.
Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor circa 10 minute, mai precis cand marginea cornetului devine maronie.
Dupa ce se scot de la cuptor, se formeaza imediat cornete. Daca aceasta compozitie se raceste chiar si foarte putin riscati sa nu mai puteti forma cornetele.
Dupa ce faceti cornetele le lasati cateva minute pe blat/masa pentru a nu se lipi intre ele.
Crema:
Miezul de la nuci se taie cu cutitul si se pune intr-un vas cu cele 3 linguri de zahar, se pun la foc pentru a se praji pana ce zaharul capata o culoare aurie.
Jumatate din aceasta compozitie se amesteca cu celelalte ingrediente din compozitia cremei(unt, zahar pudra, galbenus, cacao, zeama de lamaie), iar cealalta jumatate se lasa pentru design-ul final al cornetelor umplute.
Dupa ce se racesc cornetele, le umpleti cu crema obtinuta si partea cu crema iesita din cornet o treceti prin cealalta jumatate de nuci ramasa.
Din aceaste ingrediente puteti obtine 50-60 de cornete spatiale.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii