autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cornete spatiale

Autor: Ioana Rață (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Rață (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru compozitie cornete: 3 oua, 200 g faina, 150 g zahar, 1 praf zahar vanilat, , Pentru crema: miezul de la 50 de nuci, 3 linguri de zahar, 200 g unt sau margarina, 150 g zahar pudra, 1 galbenus, 2 linguri cacao, zeama de lamaie, mirodenii

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Compozitie cornete:
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.
Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor circa 10 minute, mai precis cand marginea cornetului devine maronie.
Dupa ce se scot de la cuptor, se formeaza imediat cornete. Daca aceasta compozitie se raceste chiar si foarte putin riscati sa nu mai puteti forma cornetele.
Dupa ce faceti cornetele le lasati cateva minute pe blat/masa pentru a nu se lipi intre ele.

Crema:
Miezul de la nuci se taie cu cutitul si se pune intr-un vas cu cele 3 linguri de zahar, se pun la foc pentru a se praji pana ce zaharul capata o culoare aurie.
Jumatate din aceasta compozitie se amesteca cu celelalte ingrediente din compozitia cremei(unt, zahar pudra, galbenus, cacao, zeama de lamaie), iar cealalta jumatate se lasa pentru design-ul final al cornetelor umplute.

Dupa ce se racesc cornetele, le umpleti cu crema obtinuta si partea cu crema iesita din cornet o treceti prin cealalta jumatate de nuci ramasa.

Din aceaste ingrediente puteti obtine 50-60 de cornete spatiale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete spatiale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada cu crema de dovleac

Rulada cu crema de dovleac

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt, impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cici , 10 ianuarie 2010

    Din trei tavi, am obtinut abia 2 cornete...m-am fript toata, dar prajitura la sfarsit este delicioasa...voi mai incerca ! multumesc

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Interesanta tehnologia

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru compozitie cornete: 3 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf zahar vanilat
  • Pentru crema: miezul de la 50 de nuci
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g unt sau margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • mirodenii

Raporteaza reteta

cici

Din trei tavi, am obtinut abia 2 cornete...m-am fript toata, dar prajitura la sfarsit este delicioasa...voi mai incerca ! multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere