Compozitie cornete:
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.
Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor circa 10 minute, mai precis cand marginea cornetului devine maronie.
Dupa ce se scot de la cuptor, se formeaza imediat cornete. Daca aceasta compozitie se raceste chiar si foarte putin riscati sa nu mai puteti forma cornetele.
Dupa ce faceti cornetele le lasati cateva minute pe blat/masa pentru a nu se lipi intre ele.
Crema:
Miezul de la nuci se taie cu cutitul si se pune intr-un vas cu cele 3 linguri de zahar, se pun la foc pentru a se praji pana ce zaharul capata o culoare aurie.
Jumatate din aceasta compozitie se amesteca cu celelalte ingrediente din compozitia cremei(unt, zahar pudra, galbenus, cacao, zeama de lamaie), iar cealalta jumatate se lasa pentru design-ul final al cornetelor umplute.
Dupa ce se racesc cornetele, le umpleti cu crema obtinuta si partea cu crema iesita din cornet o treceti prin cealalta jumatate de nuci ramasa.
Din aceaste ingrediente puteti obtine 50-60 de cornete spatiale.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii