autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cornete spatiale

Autor: Ioana Rață (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Rață (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru compozitie cornete: 3 oua, 200 g faina, 150 g zahar, 1 praf zahar vanilat, , Pentru crema: miezul de la 50 de nuci, 3 linguri de zahar, 200 g unt sau margarina, 150 g zahar pudra, 1 galbenus, 2 linguri cacao, zeama de lamaie, mirodenii

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Compozitie cornete:
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.
Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor circa 10 minute, mai precis cand marginea cornetului devine maronie.
Dupa ce se scot de la cuptor, se formeaza imediat cornete. Daca aceasta compozitie se raceste chiar si foarte putin riscati sa nu mai puteti forma cornetele.
Dupa ce faceti cornetele le lasati cateva minute pe blat/masa pentru a nu se lipi intre ele.

Crema:
Miezul de la nuci se taie cu cutitul si se pune intr-un vas cu cele 3 linguri de zahar, se pun la foc pentru a se praji pana ce zaharul capata o culoare aurie.
Jumatate din aceasta compozitie se amesteca cu celelalte ingrediente din compozitia cremei(unt, zahar pudra, galbenus, cacao, zeama de lamaie), iar cealalta jumatate se lasa pentru design-ul final al cornetelor umplute.

Dupa ce se racesc cornetele, le umpleti cu crema obtinuta si partea cu crema iesita din cornet o treceti prin cealalta jumatate de nuci ramasa.

Din aceaste ingrediente puteti obtine 50-60 de cornete spatiale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete spatiale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema ganache si frisca

Eclere cu crema ganache si frisca

Cojile, cochilia eclerelor : puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cici , 10 ianuarie 2010

    Din trei tavi, am obtinut abia 2 cornete...m-am fript toata, dar prajitura la sfarsit este delicioasa...voi mai incerca ! multumesc

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Interesanta tehnologia

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru compozitie cornete: 3 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf zahar vanilat
  • Pentru crema: miezul de la 50 de nuci
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g unt sau margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • mirodenii

Raporteaza reteta

cici

Din trei tavi, am obtinut abia 2 cornete...m-am fript toata, dar prajitura la sfarsit este delicioasa...voi mai incerca ! multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
cornulete cu vanilie