autor:

autor

» » Aperitive

Cornete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 1 kg. faina, 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori, 1 pahar mic de apa calduta, drojdie si sare bucati mici de creier fiert, sos alb, galbenus crud, sare, piper si patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat, se intinde o foaie subtire, din care se taie patrate, care se ruleaza ca niste cornete mici. Se pregateste umplutura din: bucati mici de creier fiert, combinat cu sos alb, galbenus crud, sare, piper si patrunjel verde. Se coc aceste cornete in cuptorul cu foc iute. Foile de aluat, pe care se asaza cite o lingurita din compozitie, se pot rula ca niste cornulete, se pot indoi in forma de triunghiuri cu margini bine presate si date cu albus, dupa care se fierb 10 minute in apa ce clocoteste.
Tot pentru platoul cu aperitive, se taie felii de sunca foarte subtiri, se ruleaza ca pe cornete, se umplu cu salata boeuf, se decoreaza cu frunze de patrunjel
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cornete pentru inghetata

Cornete pentru inghetata

1. Bate untul/margarina cu zahar si oua.Adauga apa si faina, alternandu-le.Poti adauga in reteta

18 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe

13 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg. faina
  • 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori
  • 1 pahar mic de apa calduta
  • drojdie si sare bucati mici de creier fiert
  • sos alb
  • galbenus crud
  • sare
  • piper si patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de Craciun