autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Cornuleţe Silvia

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
2 pachete margarină, 2 ouă, 200g smântână, coaja şi zeama de la o lămâie, 2 pacheţele zahăr vanilat, puţină sare, făină cât cuprinde, umplutura pe care o dorim(rahat, nuci cu gem, marmeladă), zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se frământă toate ingredientele şi se adaugă făină până când coca se desprinde după mână.
Se împarte coca în trei părţi. Se ia pe rând câte o bucată de cocă. Se mai frământă un pic, după care se întinde o foaie care se taie în forma dorită(romburi, triunghiuri...). Se aşază umplutura la un capăt, se rulează şi se pune cornuleţul în tavă. Se procedează la fel cu toată coca. După ce se coc se pudrează cu zahăr pudră. Ies foarte multe cornuleţe, de aceea eu le fac numai de sărbători când se consumă mai multe.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe Silvia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Mod de preparare Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca

4 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta de dovleac împletita

Placinta de dovleac împletita

Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam

2 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2012

    Si eu fac asemenea cornulete si le umplu cu rahat sau cu cuburi de ciocolata care la copt se topesc intr-o crema si sant foarte gustoase.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Ai dreptate Cristina cu untura iese aluatul mult mai moale decat cu margarina.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Foarte bune cornuletele, eu fac cu untura in loc de margarina si smantana. Super bune !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Pentru ca ies destul de multe, eu o fac mereu e sarbatori.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte bun. Si noua ne place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte bun. Si nouane place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Bunuteeeee!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte buna reteta.(o salvez)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete margarină
  • 2 ouă
  • 200g smântână
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • puţină sare
  • făină cât cuprinde
  • umplutura pe care o dorim(rahat
  • nuci cu gem
  • marmeladă)
  • zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu fac asemenea cornulete si le umplu cu rahat sau cu cuburi de ciocolata care la copt se topesc intr-o crema si sant foarte gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Whoopie pies