autor:

deea

» » Prajituri

Cornulete

Autor: deea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: deea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
jumatate kg de faina,, drojdie,, o cana de untura,, o cana de lapte,, coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,, zahar,, zahar vanilinat,, sare,, zahar pudra,, dulceata de visine, prune sau nuca.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf de sare,un pic de drojdie muiata in apa calduta,un plic de zahar vanilinat.Se amesteca totul,se framanta bine(aluatul sa nu fie nici prea tare nici prea moale)dupa care se lasa jumatate de ora,o ora in frgider,dupa care se scoate si se incep a face cornuletele,dupa care se da la cuptorul preincalzit pt.5-10 min.nu stiu sa va spun cum le-am facut ca nu prea au iesit la aspect dar gustul a iesit delicios.Eu le-am umplut cu dulceata de cirese dar se pot umple si cu nuca cu zahar sau cu orice dulceata doriti,inca ceva nu puneti multa dulceata pt ca va curge in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu iaurt

Cornulete cu iaurt

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece),

124 voturi    24 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cornulete

Cornulete

Margarina se freaca bine si se incorporeaza treptat galbenusurile. Se adauga apoi faina. Acest aluat

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica , 04 ianuarie 2017

    Ce-nseamna "o cana"? Cana poate fi de 150 ml, de 2 sau 300 ml;

  • deea

    deea (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    si eu tot de la mama am furat reteta,sunt foarte bune ....

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    Mama mea tot face astfel de cornulete si intr-adevar sint delicioase, se fac roua in gura ! Bine ai venit printre gustosei !

    • Cristina

      Cristina (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      Arata bestial!!!!Musai trebuie executate in viitorul apropiat!!!Felicitari!

    • deea

      deea (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      multumesc Lia!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Bun venit in randul gustosilor ! Cornuletele tale sant foarte bune yumi,yumi...simt cum se topesc in gura...Felicitari ! ***** Ps: te asteptam si cu alte retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • jumatate kg de faina,
  • drojdie,
  • o cana de untura,
  • o cana de lapte,
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,
  • zahar,
  • zahar vanilinat,
  • sare,
  • zahar pudra,
  • dulceata de visine
  • prune sau nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de deea
Pandispan

Pandispan

Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul (trebuie

2 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri

Veronica

Ce-nseamna "o cana"? Cana poate fi de 150 ml, de 2 sau 300 ml;

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Profiterol