autor:

deea

» » Prajituri

Cornulete

Autor: deea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: deea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
jumatate kg de faina,, drojdie,, o cana de untura,, o cana de lapte,, coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,, zahar,, zahar vanilinat,, sare,, zahar pudra,, dulceata de visine, prune sau nuca.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf de sare,un pic de drojdie muiata in apa calduta,un plic de zahar vanilinat.Se amesteca totul,se framanta bine(aluatul sa nu fie nici prea tare nici prea moale)dupa care se lasa jumatate de ora,o ora in frgider,dupa care se scoate si se incep a face cornuletele,dupa care se da la cuptorul preincalzit pt.5-10 min.nu stiu sa va spun cum le-am facut ca nu prea au iesit la aspect dar gustul a iesit delicios.Eu le-am umplut cu dulceata de cirese dar se pot umple si cu nuca cu zahar sau cu orice dulceata doriti,inca ceva nu puneti multa dulceata pt ca va curge in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete de casa

Cornulete de casa

Se freaca drojdia cu zahar,se adauga uleiul,sare,bors,mirodeniile apoi faina;se omogenizeaza bine,se

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu gem de prune

Cornulete cu gem de prune

Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului)

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica , 04 ianuarie 2017

    Ce-nseamna "o cana"? Cana poate fi de 150 ml, de 2 sau 300 ml;

  • deea

    deea (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    si eu tot de la mama am furat reteta,sunt foarte bune ....

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    Mama mea tot face astfel de cornulete si intr-adevar sint delicioase, se fac roua in gura ! Bine ai venit printre gustosei !

    • Cristina

      Cristina (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      Arata bestial!!!!Musai trebuie executate in viitorul apropiat!!!Felicitari!

    • deea

      deea (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      multumesc Lia!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Bun venit in randul gustosilor ! Cornuletele tale sant foarte bune yumi,yumi...simt cum se topesc in gura...Felicitari ! ***** Ps: te asteptam si cu alte retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • jumatate kg de faina,
  • drojdie,
  • o cana de untura,
  • o cana de lapte,
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,
  • zahar,
  • zahar vanilinat,
  • sare,
  • zahar pudra,
  • dulceata de visine
  • prune sau nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de deea
Pandispan

Pandispan

Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul (trebuie

2 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri

Veronica

Ce-nseamna "o cana"? Cana poate fi de 150 ml, de 2 sau 300 ml;

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Caise aromate sub capac cu sos de caramel