Cornulete cu bors

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 ml ulei
  • 10 ml bors
  • 25 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • marmelada
  • nuci pisate

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit faina. Se amesteca totul bine, framantand cu mina cateva minute. Aluatul se lasa sa creasca la loc caldut isi dubleaza volumul. Pe planseta presarata cu faina se intinde cu sucitorul o foaie care se taie in patrate sau triunghiuri. Formele se umplu cu marmelada frecata cu nuci pisate si se asaza in tava neunsa, lasand intre ele 2 cm ca sa nu se lipeasca dupa ce cresc. Se pudreaza fierbinti cu zahar farin amestecat cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce decorata cu royal icing

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte.

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor