autor:

Florenta Dinu

» » Aperitive

Cornulete cu carne

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:250 g faina,75g smintina,100g margarina.10g drojdie,o lingurita zahar,o jumatate lingurita sare,2linguri lapte., Umplutura:250g carne tocata de vita sau de porc,o ceapa,o lingura ulei,sare,piper,o legatura patrunjel., Pentru copt:un ou,o lingura unt sau margarina,o lingura faina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 35 min

12 voturi

Mod de preparare

Aluatul:pregatesti o maia din drojdie,o lingura de faina si putin lapte,o lasi sa creasca 5-10 minute,apoi o adaugi peste margarina,smintina sare,zaharul, restul de lapte si faina.Framinti bine aluatul si il lasi la dospit aproximativ o ora.
Umplutura:toci ceapa o calesti,apoi adaugi carnea tocata,oul, patrunjelul,sare si piper.
Pentru finisare:intinzi aluatul in foaie subtire si decupezi cercuri cu ajutorul unui castron mare.Tai fiecare cerc in 8 triunghiuri pornind din centrul cercului si pui pe fiecare triunghi cu lingurita carne si rulezi spre virful triunghiului.Intorci capetele spre interior si asezi cornuletele intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Ungi cornuletele cu oul batut amestecat cu putina apa.Le coci la foc potrivit 30-45 de minute.
Poti presara peste cornulete cascaval,brinza sau susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Foarte gustoase ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 35 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:250 g faina,75g smintina,100g margarina.10g drojdie,o lingurita zahar,o jumatate lingurita sare,2linguri lapte.
  • Umplutura:250g carne tocata de vita sau de porc,o ceapa,o lingura ulei,sare,piper,o legatura patrunjel.
  • Pentru copt:un ou,o lingura unt sau margarina,o lingura faina.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte gustoase ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulouri cu salata de cruditati