Pregatim un aluat din faina, sare, untul topit, alunele (nucile) macinate, zaharul vanilinat si crema de alune. Dupa omogenizare formam mici rulade, cu diametru de circa 2-3 centimetri, invelim in folie de aluminiu si tinem la frigider cel putin o ora. Preincalzim cuptorul. Taiem felii de circa 1 cm din aluat, formam cornulete, le punem in tava unsa si le tinem aproximativ 15-18 minute la foc mediu. Intre timp topim ciocolata menaj la bain-marin (deasupra aburilor). Dupa racire ornam cornuletele cu glazura de ciocolata.
Sugestii de decorare: putem sa introducem doar capetele cornuletelor in ciocolata topita, putem sa glazuram pe jumatate sau integral fursecurile, putem sa prelingem fasii longitudinale sau intersectate, respectiv putem sa stropim cu picaturi din sosul de ciocolata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii