Cornulete cu crema de alune

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina alba,
  • varf cutit de sare,
  • 80 g zahar,
  • 200 g unt (sau margarina),
  • 50 g alune (nuci, migdale) macinate,
  • 100 g crema de alune (pe care o preferati),
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • ciocolata menaj neagra (100 g)

Mod de preparare

Pregatim un aluat din faina, sare, untul topit, alunele (nucile) macinate, zaharul vanilinat si crema de alune. Dupa omogenizare formam mici rulade, cu diametru de circa 2-3 centimetri, invelim in folie de aluminiu si tinem la frigider cel putin o ora. Preincalzim cuptorul. Taiem felii de circa 1 cm din aluat, formam cornulete, le punem in tava unsa si le tinem aproximativ 15-18 minute la foc mediu. Intre timp topim ciocolata menaj la bain-marin (deasupra aburilor). Dupa racire ornam cornuletele cu glazura de ciocolata.

Sugestii de decorare: putem sa introducem doar capetele cornuletelor in ciocolata topita, putem sa glazuram pe jumatate sau integral fursecurile, putem sa prelingem fasii longitudinale sau intersectate, respectiv putem sa stropim cu picaturi din sosul de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor