autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Cornulete cu crenvursti

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -1 lingurita zahar, -25 g drojdie, -1 lingurita sare, -150 ml ulei, -300 ml lapte, -500 g crenvursti, -50 g cascaval, -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul intr-o canita pentru a se lichefia. Din faina, drojdie, sare, lapte si ulei, se framanta un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca timp de 1 ora, la cald. Se imparte aluatul in trei. Pe masa presarata cu faina, se intinde fiecare bucata sub forma unui cerc, care se taie in 8 triunghiuri, pornind din mijloc catre margini. Pe fiecare bucata se pune cate un crenvursti si se ruleaza, formand cornulete. Se aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa si ea cu ulei, se ung cu ou, se presara cu cascaval ras si se coc la foc mijlociu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu crenvursti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Salata alba

Salata alba

Piptul de pui se desfce si se taie felii si apoi cuburi, sunca se taie cuburi mici, castravetii se

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Un aperitiv foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Foarte aromate si aspectuoase!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -1 lingurita zahar
  • -25 g drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml ulei
  • -300 ml lapte
  • -500 g crenvursti
  • -50 g cascaval
  • -ulei pentru uns tava si hartia de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

KatrinC (Chef de cuisine)

hmmmmm trebuie sa fie foarte gustoase. O sa incerc neaparat reteta, mai ales ca sint cu "carne", iar fetitei mele (care in fiecare zi imi spune sa ii fac "Canee") o sa ii placa mult :))))) Multumesc de reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pernite cu sunca si masline