autor:

Ada Chersan

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete cu dulceata de piersici

Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 mai 2012

Ingrediente
2 oua, 100 gr unt sau margarina, 100 gr zahar, 200 ml lapte, 50 gr drojdie proaspata, 1/2 lingurita sare, faina cat cuprinde, dulceata de piersici, zahar pudra cu aroma de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugi zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine ouale, drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine. Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si il lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale. Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8, apoi ungi fiecare parte cu gem. Rulezi cornurile si le dai la cuptor pentru 15-20 min. Le scoti si le pudrezi cu zaharul vanilat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete cu martipan

Cosulete cu martipan

Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 lingurite de scortisoara.Se tine la rece o jumatate

2 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Dovleacul ras se caleste cu zaharul, se aduga scortisoara si stafidele. Untura se freaca

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde
  • dulceata de piersici
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Ada Chersan
Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardeii se coc intregi apoi se pun intr-un castron,se presara putina sare si se acopera.Se lasa 20

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Sarlota

Sarlota

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se adauga laptele treptat

0 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu mere