Ingrediente
250 g margarina Rama Maestro, o jumatate de lingurita amoniac stins in zeama de lamaie, 1 pahar apa calduta (sau bors), 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar, 1 ou, faina cat cuprinde (aprox 500 g), , 1 borcan de gem de capsuni, prune sau orice gem preferati, 2 linguri de nuca (optional)
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 45 min
3 voturi
Mod de preparare
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.
Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.
Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.
Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor intari. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html