autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Cornulete cu gem

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2016

Ingrediente
250 g margarina Rama Maestro, o jumatate de lingurita amoniac stins in zeama de lamaie, 1 pahar apa calduta (sau bors), 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar, 1 ou, faina cat cuprinde (aprox 500 g), , 1 borcan de gem de capsuni, prune sau orice gem preferati, 2 linguri de nuca (optional)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta am invatat-o de la mama si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte ca atunci cand eram mici, ne luam la scoala cornulete, din care serveam si pe colega de banca :)





Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.



Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.



Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.



Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.



Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor intari. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie.





Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

42 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

17 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina Rama Maestro
  • o jumatate de lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • 1 pahar apa calduta (sau bors)
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g)
  • 1 borcan de gem de capsuni
  • prune sau orice gem preferati
  • 2 linguri de nuca (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri pentru copii

Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Inghetata de trandafiri Inghetata de trandafiri

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada din piept de curcan in crusta de mustar