Se aseaza faina cernuta pe plansa de lucru si se face o scobitura in care se pune margarina/untul la temperatura camerei taiat in bucatele, zaharul, sarea, apa, drojdia si nucile.
Se framanta un aluat pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele si se lasa la dospit pana creste in volum (aprox. o ora).
In functie de marimea dorita a cornuletelor aveti doua posibilitati:
- intindeti tot aluatul intr-un strat subtire si o forma circulara si taiati-l astfel incat sa va iasa pana la 16 triunghiuri
- luati bucati mai mici din aluat, intindeti-le asemanator si taiati triunghiuri mai micute
Puneti cate putin din gem pe fiecare triunghi, rulati-l si umpleti tava de copt asezand cornuletele la distanta de min.3 cm unele de altele.
Coaceti in cuptorul preincins 35-45 min la foc mic spre mediu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii