autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu mac sau cu nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Ingrediente
ptr 24 cornulete, 4 pahare de faina, 250 de unt moale, 25gr drojdie proaspata, 3/4pahar zahar, 2 galbenuse, coaja rasa de la o lamaie, 125 gr smantana, 1/3pahar smantana ptr frisca sau suc de portocale, , ptr umplutura de mac, 1 pahar lapte sau apa, 1 pahar zahar, 250 gr mac macinat, 30 gr unt, 150 gr de stafide albe, 1/2 pahar faina de biscuiti, , ptr umplutura de nuca, 1 pahar apa, 1 pahar zahar, coaja rasa de la o lamaie, 250 gr nuca macinata, 1 pahar faina de biscuiti, , ptr umplutura de curmale, 450 gr curmale macinate sau pasta de curmale, 250 gr nuca macinata, 4 lingurite de scortisoara, , ptr uns cornuletele, 1 ou 1 lingura de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul - se pun ingredientele in oala mixerului si lasam sa se amestece bine pana se formeaza un aluat pe care il invelim in naylon si il lasam la frigider o ora.



Umplutura de mac - se pune intr-o craticioara lapte cu zahar, lasam sa fiarba usor, facem foc mai mic si lasam sa fiarba 10 minute, adaugam macul, stafide, unt, faina de biscuiti si mai lasam 2 minute la fiert pina se indeseaza, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.



Umplutura de nuca - se pune intr-o craticioara apa, zaharul si coaja de lamaie lasam sa fiarba la foc mic 10 minute, pana obtinem un sirop consistent, luam de pe foc adaugam nuca si faina de biscuiti si amestecam bine si lasam sa se raceasca.



Umplutura de curmale - amestecam pasta de curmale cu nuca si cu scortisoara pana totul este omogen.



Intidem pe masa aluatul si taiem 24 de triunghiuri pe care le umplem cu putina umplutura le tavalim si le ungem cu oul amestecat cu ulei si le punem intr-o tava cu pergament le mai lasam sa creasca 30 de minute dupa care le coacem la temperatura de 200 de grade 30 de minute sau pana sunt rumenite frumos



O alta varianta de a forma cornuletele este de a imparti aluatul in 24 de bucati egale de a intinde fiecare bucatica intr-o foaie, de a umple cu putina umplutura si de a rostogoli in conus, inchizi bine capetele si le pui pe tava dand forma de semiluna.



Sunt cornulete foarte fragede si se mentin bine cateva zile. Va propun sa incercati umplutura cu curmale cu toate ca este dulce este un dulce natural care vine de la curmale si combinatia de curmale cu nuca si scortisoara este minunata.



De asemeni este bine de adaugat la aluat suc de portocala in loc de smantana lichida caci face aluatul mai usor si ii da si un gust mai bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mac sau cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • ptr 24 cornulete
  • 4 pahare de faina
  • 250 de unt moale
  • 25gr drojdie proaspata
  • 3/4pahar zahar
  • 2 galbenuse
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 125 gr smantana
  • 1/3pahar smantana ptr frisca sau suc de portocale
  • ptr umplutura de mac
  • 1 pahar lapte sau apa
  • 1 pahar zahar
  • 250 gr mac macinat
  • 30 gr unt
  • 150 gr de stafide albe
  • 1/2 pahar faina de biscuiti
  • ptr umplutura de nuca
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 pahar faina de biscuiti
  • ptr umplutura de curmale
  • 450 gr curmale macinate sau pasta de curmale
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 lingurite de scortisoara
  • ptr uns cornuletele
  • 1 ou 1 lingura de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe (pere)