autor:

mirela0911

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete cu mere si nuci

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 1/2 lgt sare, 20 g drojdie proaspata, 2 lg zahar, 50 g unt, 1 ou mare, cca 200 ml lapte caldut, Umplutura:, mere, nuci, 2 lg zahar, 1 lg scortisoara, ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca cateva minute.

Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul, cat se topeste acesta. Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca totul cu laptele, oul batut si sarea. Se rastoarna pe masa si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Daca este cazul, se mai adauga lapte sau faina. Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora.



Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete o parte din ele, altele se taie felii cu grosime de cca 1 deget.

Zaharul se amesteca cu scortisoara. Nucile se curata si se taie bucati mai mici.

Se rupe o bucata din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, apoi se taie in 4 sau 8 triunghiuri, in functie de cat de mare este aluatul. Se presara amestecul de zahar cu sortisoara, iar la baza se aseaza cuburile de mere sau cate o felie de mar si bucai de nuci. Se ruleaza dinspre baza spre varf obtinandu-se cornuletele. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra amestec de zahar cu scortisoara.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de capsune

Dulceata de capsune

Capsunele curatate de codite,puse intr-o sita,spalate su jet cu apa rece,se pun in vasul pentru dulceata

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Apa, zaharul si cacaoa se fierb, se adauga rahatul, stafidele (puse

17 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou mare
  • cca 200 ml lapte caldut
  • Umplutura:
  • mere
  • nuci
  • 2 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ciocolata si menta