autor:

grigorescu beatrice

» » Prajituri

Cornulete cu nuca

Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
1 ou, 100gr nuca, 1pachet de unt, 200gr zahar pudra vanilat, faina si esenta de rom sau scortisoara.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas oul, untul, nuca {trecuta prin masina de tocat}, rom sau scortisoara si se framanta adaugand faina cit sa rezulte un aluat nu foarte tare. Aluatul obtinut se aseaza pe planseta si se imparte in patru, se folosesc pe rand cele patru bucati facindu-se rulouri care se taie 4-5cm lung, nu foarte groase. Se aseaza in tava neunsa si se tin 20 min. la foc potrivit, se scot si se tavalesc prin zaharul pudra vanilat. {se pudreza imediat ce se scot din cuptor}
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu smantana umplute cu nuca

Cornulete cu smantana umplute cu nuca

untura sau rama se freaca cu jumatate din faina, se pun restul de ingrediente si se framanta un aluat

34 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de

11 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100gr nuca
  • 1pachet de unt
  • 200gr zahar pudra vanilat
  • faina si esenta de rom sau scortisoara.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cirese si sirop de artar