autor:

Adriana K.D.

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu nuca

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
500 g faina, 250 g margarina, 2 galbenusuri, 1 lg de zahar, 3 lg lapte, un cub de drojdie, un praf de sare, 3 lg de smantana pt inceput daca mai trebuie se mai adauga pe parcurs, Pt. umplutura:, cele 2 albusuri, 200 g de nuca, zahar pudra, zahar dupa gust circa 150 g de zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pune faina si impreuna cu margarina se sfarama cu mana apoi se adauga drojdia inmuiata in putin lapte, cele doua galbenusuri le frecam bine cu zahar apoi adaugam peste compozitie, mai adauga un praf de sare si cele 3 lg de smantana.Framantam circa 5-10 min. si daca mai e nevoie de smantana si faina mai adaugam.
Pe un platou intindem putina compoztie foarte subtire, unde o impartim dupa preferinta fiecaruia ( in patrate, in triunghiuri..), eu am impartit-o in triunghiuri, iar pe capatul mai gros am pus umplutura care am facut-o astfel:
-albusurile le-am batutu spuma cu zaharul pana a devenit o bezea tare apoi am adaugat nuca.
Am umplut triunghiurile cu umplutura apoi le-am rulat de la umplutura, ami exact de la capatul mai gros catre cel mai subtire.
Intr-o tava unsa si tapetata, sau foia de copt sau doar unsa, punem cornuletele si le dam la copt pana vedem ca au prins o culoare maronie :).
Cand sunt gata le dam prin zahar pudra.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de

11 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu magiun de prune si nuca

Cornulete cu magiun de prune si nuca

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Gaspar , 18 februarie 2014

    Iese si mai bun daca in loc de margarina se foloseste untura, in special osanza. Nu au egal in fragezime. Si nici nu trebuie sa te folosesti de hartie de copt sau sa ungi tava. Nu se lipesc.

  • Fara foto

    Elena Gaspar , 18 februarie 2014

    Iese si mai bun daca in loc de margarina se foloseste untura, in special osanza. Nu au egal in fragezime. Si nici nu trebuie sa te folosesti de hartie de copt sau sa ungi tava. Nu se lipesc.

  • Fara foto

    Chambers Sheryn , 18 februarie 2014

    Iese si mai bun daca in loc de margarina se foloseste untura, in special osanza. Nu au egal in fragezime. Si nici nu trebuie sa te folosesti de hartie de copt sau sa ungi tava. Nu se lipesc.

    • Fara foto

      Chambers Sheryn , 18 februarie 2014

      Iese si mai bun daca in loc de margarina se foloseste untura, in special osanza. Nu au egal in fragezime. Si nici nu trebuie sa te folosesti de hartie de copt sau sa ungi tava. Nu se lipesc.

    • Fara foto

      Cristina Hurmuzache-Saiu , 18 februarie 2014

      Iese si mai bun daca in loc de margarina se foloseste untura, in special osanza. Nu au egal in fragezime. Si nici nu trebuie sa te folosesti de hartie de copt sau sa ungi tava. Nu se lipesc.

    • Fara foto

      Sandra AndTom Turner , 18 februarie 2014

      Looks delicious. But cant read the recipe. Is there a translation?

    • Fara foto

      Simona Ionascu , 26 ianuarie 2014

      aluatul nu se lasa la crescut?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      Foarte frumoase si foarte gustoase cornuletele tale cu nuca ! *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Foarte frumos prezentat si cred ca au iesit excelent. Au trecut multi ani de cand nu am mai gustat un cornulet. Felicitari!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Tare bine mai arata !

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      sunt o puturoasa...de cand tot zic sa fac si eu cornulete , dar am salvat reteta ta si o v-oi face ******

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg de zahar
  • 3 lg lapte
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 3 lg de smantana pt inceput daca mai trebuie se mai adauga pe parcurs
  • Pt. umplutura:
  • cele 2 albusuri
  • 200 g de nuca
  • zahar pudra
  • zahar dupa gust circa 150 g de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte frumoase si foarte gustoase cornuletele tale cu nuca ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu merisoare