autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu nuca

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2009

Ingrediente
2 oua,500 g faina,100 ml lapte, ml ulei,25 g drojdie proaspata,5 g sare, rasa de lamaie, esenta de rom., Pentru pus deasupra:, 150 g nuci tocate mai mare ( daca nu aveti nuci inlocuiti cu migdale, alune sau nuca de cocos daca nu va plac celelalte),125 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.
Intre timp incalzim cuptorul, curatam si tocam nucile si le amestecam cu zaharul. Cand aluatul este dospit , luam o bucatica, o intindem de marimea unui deget apoi o aplatizam usor,o trecem prin apa, apoi prin amesecul de nuca si zahar si o rasucim de la ambele capete deodata. Curbam putin si punem in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Se coc 15 minute la foc potrivit. Daca observati ca se rumenesc deasupra prea repede(din cauza zaharului) puneti folie de aluminiu peste tava.
*Reteta o am de pe blogul Amaliei si am incercat-o. E buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Intr-un castron se pune faina si impreuna cu margarina se sfarama cu mana apoi se adauga drojdia

17 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos. Aluatul trebuie sa fie decongelat complet. Intr-un

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • roxana

    roxana (Bucatar) , 05 martie 2012

    Delicioase...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Bune,bune...,te servesc si eu cu ale mele...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Foarte bune.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 oua,500 g faina,100 ml lapte, ml ulei,25 g drojdie proaspata,5 g sare, rasa de lamaie, esenta de rom.
  • Pentru pus deasupra:
  • 150 g nuci tocate mai mare ( daca nu aveti nuci inlocuiti cu migdale
  • alune sau nuca de cocos daca nu va plac celelalte),125 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

roxana (Bucatar)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Napolitana cu cocos