Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.
Intre timp incalzim cuptorul, curatam si tocam nucile si le amestecam cu zaharul. Cand aluatul este dospit , luam o bucatica, o intindem de marimea unui deget apoi o aplatizam usor,o trecem prin apa, apoi prin amesecul de nuca si zahar si o rasucim de la ambele capete deodata. Curbam putin si punem in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Se coc 15 minute la foc potrivit. Daca observati ca se rumenesc deasupra prea repede(din cauza zaharului) puneti folie de aluminiu peste tava.
*Reteta o am de pe blogul Amaliei si am incercat-o. E buna...

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii