Cornulete cu nuca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu nuca

Ingrediente

  • 2 oua,500 g faina,100 ml lapte,100 ml ulei,25 g drojdie proaspata,5 g sare,coaja rasa de lamaie,putina esenta de rom.
  • Pentru pus deasupra:
  • 150 g nuci tocate mai mare ( daca nu aveti nuci inlocuiti cu migdale, alune sau nuca de cocos daca nu va plac celelalte),125 g zahar tos.

Mod de preparare

Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.

Intre timp incalzim cuptorul, curatam si tocam nucile si le amestecam cu zaharul. Cand aluatul este dospit , luam o bucatica, o intindem de marimea unui deget apoi o aplatizam usor,o trecem prin apa, apoi prin amesecul de nuca si zahar si o rasucim de la ambele capete deodata. Curbam putin si punem in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Se coc 15 minute la foc potrivit. Daca observati ca se rumenesc deasupra prea repede(din cauza zaharului) puneti folie de aluminiu peste tava.

*Reteta o am de pe blogul Amaliei si am incercat-o. E buna...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise