autor:

amalia

» » Prajituri

Cornulete cu rahat

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Ingrediente
300 g rahat, un kg faina, 200 g unt, 200 ml lapte, o lingurita bicarbonat de sodiu, 100 g zahar pudra, o lingurita zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si il turnam peste unt. Amestecam foarte bine untul cu laptele - pana cand se transforma intr-o compozitie fluida. Stingem bicarbonatul de sodiu cu putina zeama de lamaie si il adaugam in compozitia de cornulete. Incepem sa punem faina presarand-o treptat si framantam aluatul de cornulete pana cand obtinem un aluat tare. Lasam aluatul de cornulete sa se odihneasca cateva minute, iar intre timp taiem rahatul in bucatele.Impartim aluatul de cornulete in doua bucati si tapetam din abundenta blatul de lucru cu faina. Cu ajutorul sucitorului intindem pe rand intr-o foaie subtire amandoua bucatile de aluat. Taiem foaia de aluat in suvite de aproximativ zece centimetri din care decupam triunghiuri ascutite. Pentru a forma cornuletele, asezam cate o bucatica de rahat la baza triunghiului si apoi il rulam catre varf. Dam cornuletele cu rahat la cuptor si le lasam la foc mediu in jur de 20-30 minute. Dupa ce le scoatem de la cuptor, cat inca sunt calde, tavalim cornuletele cu rahat prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte

161 voturi    35 comentarii
35 min
Retete de post
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat,

25 voturi    18 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Marilena Vieru , 11 decembrie 2015

    Foarte bun

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 g rahat
  • un kg faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu nuca