Ingrediente
250 g unt/ margarina, 30 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g smantana, 1 ou, 500 g faina, 5 g praf de copt, 300 g rahat/ gem/ marmelada, zahar pudra pentru pudrat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Se da la rece pentru minim 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.
Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bile mari care apoi se intind cu sucitorul pe hartie de copt pentru a nu se lipi. Se taie in forma de triunghiuri iar pe fiecare se pune o bucatica de rahat sau cam o jumatate lingurita de gem/ marmelada si se ruleaza.
Se pun cornuletele formate in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana ce cornuletele se rumenesc (vor iesi aproximativ 2 tavi de cornulete).
Se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra cat sunt caldute si se pot servi.