Cornulete cu rahat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu rahat

Ingrediente

  • 250 g unt/ margarina
  • 30 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 500 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 300 g rahat/ gem/ marmelada
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga smantana in care s-a incorporat oul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat elastic.

Se da la rece pentru minim 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.

Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bile mari care apoi se intind cu sucitorul pe hartie de copt pentru a nu se lipi. Se taie in forma de triunghiuri iar pe fiecare se pune o bucatica de rahat sau cam o jumatate lingurita de gem/ marmelada si se ruleaza.

Se pun cornuletele formate in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana ce cornuletele se rumenesc (vor iesi aproximativ 2 tavi de cornulete).

Se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra cat sunt caldute si se pot servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor