autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete cu rahat

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2014

Ingrediente
250 g unt/ margarina, 30 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g smantana, 1 ou, 500 g faina, 5 g praf de copt, 300 g rahat/ gem/ marmelada, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga smantana in care s-a incorporat oul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat elastic.



Se da la rece pentru minim 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.



Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bile mari care apoi se intind cu sucitorul pe hartie de copt pentru a nu se lipi. Se taie in forma de triunghiuri iar pe fiecare se pune o bucatica de rahat sau cam o jumatate lingurita de gem/ marmelada si se ruleaza.



Se pun cornuletele formate in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana ce cornuletele se rumenesc (vor iesi aproximativ 2 tavi de cornulete).



Se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra cat sunt caldute si se pot servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat,

11 voturi    18 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete foatrte ieftine ,cu rahat

Cornulete foatrte ieftine ,cu rahat

drojdia +borsul+uleiul+faina(pastrati 2 minute pt intins aluatul pe planseta)se framinta Se lasa

16 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    danavoicu (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2014

    super reteta

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt/ margarina
  • 30 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 500 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 300 g rahat/ gem/ marmelada
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fara foto

danavoicu (Chef de cuisine)

super reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Inimioare dulci – ecler