autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cornulete cu rahat

Autor: Adelina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2014

Ingrediente
1 ou, 500 gr de faina, 250 gr margarina, 100 gr smantana, 2-3 lg zahar pudra, o lingurita praf de copt, un praf de sare, 300 gr de rahat, 2-3 pliculete de zahar vanilat, zahar pudra pentru a pudra cornuletele la final

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie fina.



2. Incorporeaza smantana, apoi oul.



3. Amestecand cu o lingura de lemn, adauga in compozitie, treptat, faina si praful de copt cernute in prealabil.



4. Cand se obtine un aluat care poate fi framantat, il rastorni pe blatul sau masa de lucru si il framanti in continuare pana ce devine un aluat elastic, usor de manevrat.



5. Pune aluatul astfel framantat intr-o folie de plastic si lasa-l la rece pentru cca. 45 de minute.



6. Taie rahatul in bucatele si pregateste cuptorul incalzindu-l la 180 °C.



7. Rupe o bucata de aluat de marimea unei portocale si intinde o foaie rotunda de cca. 3-4 mm grosime.



8. Taie foaia in sferturi, apoi fiecare sfert taie-l de doua ori, obtinand astfel 12 bucati simetrice, de forma unor triunghiuri aproximative.



9. Aseaza pe fiecare bucata, cate o bucatica de rahat si ruleaza incet cu mana.



10. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu faina apoi aseaza cornuletele in tava.



11. Baga tava la cuptor pentru 20-30 minute, pana cand cornuletele se rumenesc putin.



12. Dupa ce le-ai scos de la cuptor, lasa-le sa se raceasca putin apoi pudreaza-le cu zaharul pudra amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte

159 voturi    35 comentarii
35 min
Retete de post
Cornulete Fragede cu Rahat

Cornulete Fragede cu Rahat

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale. 2-Se adauga

16 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Lore , 16 septembrie 2014

    superrrrrrrrrrrr

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 500 gr de faina
  • 250 gr margarina
  • 100 gr smantana
  • 2-3 lg zahar pudra
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 gr de rahat
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • zahar pudra pentru a pudra cornuletele la final

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun,

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam

17 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Pentru inceput ne ocupam de biscuiti; trebuie sa-i rupem cu mana astfel

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clatite Tiramisu Clatite Tiramisu

Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Faguri Faguri

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă,

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta