1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie fina.
2. Incorporeaza smantana, apoi oul.
3. Amestecand cu o lingura de lemn, adauga in compozitie, treptat, faina si praful de copt cernute in prealabil.
4. Cand se obtine un aluat care poate fi framantat, il rastorni pe blatul sau masa de lucru si il framanti in continuare pana ce devine un aluat elastic, usor de manevrat.
5. Pune aluatul astfel framantat intr-o folie de plastic si lasa-l la rece pentru cca. 45 de minute.
6. Taie rahatul in bucatele si pregateste cuptorul incalzindu-l la 180 °C.
7. Rupe o bucata de aluat de marimea unei portocale si intinde o foaie rotunda de cca. 3-4 mm grosime.
8. Taie foaia in sferturi, apoi fiecare sfert taie-l de doua ori, obtinand astfel 12 bucati simetrice, de forma unor triunghiuri aproximative.
9. Aseaza pe fiecare bucata, cate o bucatica de rahat si ruleaza incet cu mana.
10. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu faina apoi aseaza cornuletele in tava.
11. Baga tava la cuptor pentru 20-30 minute, pana cand cornuletele se rumenesc putin.
12. Dupa ce le-ai scos de la cuptor, lasa-le sa se raceasca putin apoi pudreaza-le cu zaharul pudra amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii