autor:

Andreea Rus

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete cu silvoita

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Ingrediente
500g faina, 3 linguri unsoare, 1 praf de copt stins cu o lingura de otet, zahar dupa gust+1 plic zahar vanilat, coaja de la o lamaie, lapte pentru framantat, silvoita, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 50h

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele,se face o coca elastica iar la nevoie se mai adauga lapte sau faina.Aluatul se intinde subtire si se face o forma circulara,apoi se imparte in parti egale,se pune silvoita si se ruleaza.Intr-o tava se pune hartie pentru copt iar apoi se pun cornuletele care se lasa la cuptor cca 15-20 de minute.Dupa ce se scot din cuptor,cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.Aceasta este o reteta a bunicii,un desert usor de facut dar si foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu silvoita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Minunate ! Multumesc, Sidy pentru lamurire !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2013

    Bune tare cornulete tale !!! Pentru cine nu stie , silvoita= gem de prune si unsoare= untura

Dificultate

Redusa

Timp

50h

8 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 3 linguri unsoare
  • 1 praf de copt stins cu o lingura de otet
  • zahar dupa gust+1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • lapte pentru framantat
  • silvoita
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Minunate ! Multumesc, Sidy pentru lamurire !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajiturica cu albus si nuci