autor:

Andreea Rus

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete cu silvoita

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Ingrediente
500g faina, 3 linguri unsoare, 1 praf de copt stins cu o lingura de otet, zahar dupa gust+1 plic zahar vanilat, coaja de la o lamaie, lapte pentru framantat, silvoita, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 50h

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele,se face o coca elastica iar la nevoie se mai adauga lapte sau faina.Aluatul se intinde subtire si se face o forma circulara,apoi se imparte in parti egale,se pune silvoita si se ruleaza.Intr-o tava se pune hartie pentru copt iar apoi se pun cornuletele care se lasa la cuptor cca 15-20 de minute.Dupa ce se scot din cuptor,cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.Aceasta este o reteta a bunicii,un desert usor de facut dar si foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu silvoita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia

Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Se amesteca faina cu zaharul intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se dau oul, laptele semidegresat

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Minunate ! Multumesc, Sidy pentru lamurire !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2013

    Bune tare cornulete tale !!! Pentru cine nu stie , silvoita= gem de prune si unsoare= untura

Dificultate

Redusa

Timp

50h

8 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 3 linguri unsoare
  • 1 praf de copt stins cu o lingura de otet
  • zahar dupa gust+1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • lapte pentru framantat
  • silvoita
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Minunate ! Multumesc, Sidy pentru lamurire !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Desert rapid