autor:

Andreea Rus

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete cu silvoita

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Ingrediente
500g faina, 3 linguri unsoare, 1 praf de copt stins cu o lingura de otet, zahar dupa gust+1 plic zahar vanilat, coaja de la o lamaie, lapte pentru framantat, silvoita, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 50h

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele,se face o coca elastica iar la nevoie se mai adauga lapte sau faina.Aluatul se intinde subtire si se face o forma circulara,apoi se imparte in parti egale,se pune silvoita si se ruleaza.Intr-o tava se pune hartie pentru copt iar apoi se pun cornuletele care se lasa la cuptor cca 15-20 de minute.Dupa ce se scot din cuptor,cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.Aceasta este o reteta a bunicii,un desert usor de facut dar si foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu silvoita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec la cana

Chec la cana

In fiecare cana (cana mare) se pun 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar si

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Încălzim cuptorul la 180 grade. Punem hârtie de copt într-o tavă 15/25 cm. Fierbem niște apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Minunate ! Multumesc, Sidy pentru lamurire !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2013

    Bune tare cornulete tale !!! Pentru cine nu stie , silvoita= gem de prune si unsoare= untura

Dificultate

Redusa

Timp

50h

8 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 3 linguri unsoare
  • 1 praf de copt stins cu o lingura de otet
  • zahar dupa gust+1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • lapte pentru framantat
  • silvoita
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Minunate ! Multumesc, Sidy pentru lamurire !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta elvetiana cu mere si pere