Ingrediente
pt aluat:, 400g smantana, 200g untura de porc sau margarina rama, 650g faina, 2 galbenusuri, 1 varf de cutit sare, 1 praf de copt, , , pt umplutura:, 4 albururi, 200g nuca macinata, 200g zahar, un zahar vanilat, esenta de rom
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
34 voturi
Mod de preparare
il lasam la frigider timp de 1 ora.
facem umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul, se pune nuca si esentele.
pe masa infainata intindem aluatul mai subtirel, cam de 3-4 mm. apoi il decupam cu ajutorul unei forme sau cani .punem cate un varf de lingurita din compozitia cu nuca pe fiecare bucatica si le pliem, apasam putin cu degetele capetele, apoi cu dintii unei furculite sa se lipeasca bine.
se coc circa 20min, pana se rumenesc putin pe marginii, nu le lasa-ti prea mult. se tavalesc prin zahar pudra.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Imi plac tare mult,sunt delicioase...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Vreau sa le incerc, sunt tare faine
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009
Foarte frumoase Diana, le-am admirat si pe blog.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
Foarte bune cornuletele tale, Diana. Yummmiii.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009
Delicioase
lumi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009
foarte bune sunt ! Umplutura de nuca e delicioasa!
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009
Salut Diana, arata super si cred ca sunt foarte delicioase si fragede cornuletele preparate de tine. O sa incerc sa fac si eu reteta ta si sper sa imi reuseasca. Eu folosesc acest model de preparare al cornuletelor cand gatesc Bascute arabesti cu spanac, carne sau branza... Felicitari arata super!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009
Foarte bune, piticii tăi sunt fericiţi că au o mama aşa pricepută la bucătăreală!