Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.
Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.
Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.
Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.
Pe masa de lucru presaram putina faina alba.
Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.
Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.
La fel procedam cu toate cornuletele.
Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.
Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.
Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii