Ingrediente
500 g faina, 50g drojdie, 250ml smantana, 50ml apa, 250 g grasime de porc, 1 lingurita sare
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 30 min
25 voturi
Mod de preparare
Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina. Se face un aluat tare care se lasa la rece 10min. Se scoate si se intinde o foaie subtire pe masa. Se unge foaia cu grasimea si se impacheteaza ca un plic. Se da la rece 10 min. Se scoate si se intinde inca o data,cu atentie ca sa nu iasa grasimea din foaie. Se pliaza ca prima oara si se da la rece. Se repeta operatia de intindere si pliere de 4 ori. La urma, se intinde aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie cornulete pe care le umplem cu gem de prune si de gutui. Le coacem la foc iute (250°), 15 min. Le scoatem si le pudram cu zahar. Se mananca reci si se pastreaza in cutie de tabla 4 saptamani.
Pofta buna!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009
Eu nu am făcut niciodată aluatul de cornuleţe cu drojdie, deşi am avut reţete. Am să încerc neapărat!
mac myra (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009
Delicioase.
joly-gina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009
foarte bune ,delicioase
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009
Imi place reteta,nu am mai facut de mult timp,dar o sa incerc reteta ta.