autor:

anca

» » Dulciuri diverse

Cornulete de la mama

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g faina, 50g drojdie, 250ml smantana, 50ml apa, 250 g grasime de porc, 1 lingurita sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

24 voturi

Mod de preparare


Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina. Se face un aluat tare care se lasa la rece 10min. Se scoate si se intinde o foaie subtire pe masa. Se unge foaia cu grasimea si se impacheteaza ca un plic. Se da la rece 10 min. Se scoate si se intinde inca o data,cu atentie ca sa nu iasa grasimea din foaie. Se pliaza ca prima oara si se da la rece. Se repeta operatia de intindere si pliere de 4 ori. La urma, se intinde aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie cornulete pe care le umplem cu gem de prune si de gutui. Le coacem la foc iute (250°), 15 min. Le scoatem si le pudram cu zahar. Se mananca reci si se pastreaza in cutie de tabla 4 saptamani.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

(de la Jamila citire) :) Se amesteca laptele condensat cu nuca de cocos pana ce se obtine o pasta

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Reteta este foarte simpla. Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta

15 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Si mie imi plac cornuletele...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Usor de facut si gustoase.Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Imi plac tare mult...Si eu am o reteta cu drojdie si sunt delicioase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Eu nu am făcut niciodată aluatul de cornuleţe cu drojdie, deşi am avut reţete. Am să încerc neapărat!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Delicioase.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      foarte bune ,delicioase

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Imi place reteta,nu am mai facut de mult timp,dar o sa incerc reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50g drojdie
  • 250ml smantana
  • 50ml apa
  • 250 g grasime de porc
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi plac cornuletele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Compot de corcoduse