Cornulete de la mama

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cornulete de la mama

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50g drojdie
  • 250ml smantana
  • 50ml apa
  • 250 g grasime de porc
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina. Se face un aluat tare care se lasa la rece 10min. Se scoate si se intinde o foaie subtire pe masa. Se unge foaia cu grasimea si se impacheteaza ca un plic. Se da la rece 10 min. Se scoate si se intinde inca o data,cu atentie ca sa nu iasa grasimea din foaie. Se pliaza ca prima oara si se da la rece. Se repeta operatia de intindere si pliere de 4 ori. La urma, se intinde aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie cornulete pe care le umplem cu gem de prune si de gutui. Le coacem la foc iute (250°), 15 min. Le scoatem si le pudram cu zahar. Se mananca reci si se pastreaza in cutie de tabla 4 saptamani.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise