autor:

anca

» » Dulciuri diverse

Cornulete de la mama

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g faina, 50g drojdie, 250ml smantana, 50ml apa, 250 g grasime de porc, 1 lingurita sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

24 voturi

Mod de preparare


Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina. Se face un aluat tare care se lasa la rece 10min. Se scoate si se intinde o foaie subtire pe masa. Se unge foaia cu grasimea si se impacheteaza ca un plic. Se da la rece 10 min. Se scoate si se intinde inca o data,cu atentie ca sa nu iasa grasimea din foaie. Se pliaza ca prima oara si se da la rece. Se repeta operatia de intindere si pliere de 4 ori. La urma, se intinde aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie cornulete pe care le umplem cu gem de prune si de gutui. Le coacem la foc iute (250°), 15 min. Le scoatem si le pudram cu zahar. Se mananca reci si se pastreaza in cutie de tabla 4 saptamani.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lemon-Berry Triffle -   Desert cu fructe

Lemon-Berry Triffle - Desert cu fructe

Intr-un was de sticla (se vede in poze) se aseaza pe fundul vasului si pe pereti biscuti Nilla. Peste

66 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza by Monica Anghel

Prajitura cu branza by Monica Anghel

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza

22 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Si mie imi plac cornuletele...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Usor de facut si gustoase.Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Imi plac tare mult...Si eu am o reteta cu drojdie si sunt delicioase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Eu nu am făcut niciodată aluatul de cornuleţe cu drojdie, deşi am avut reţete. Am să încerc neapărat!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Delicioase.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      foarte bune ,delicioase

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Imi place reteta,nu am mai facut de mult timp,dar o sa incerc reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50g drojdie
  • 250ml smantana
  • 50ml apa
  • 250 g grasime de porc
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi plac cornuletele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Dulceata de zmeura