autor:

Yannuka

» » Retete de post

Cornulete de post

Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, 1 pachet margarina, 1 cubulet drojdie, 2 lingurite zahar, o lingurita sare, rom, doua pliculete zahar vanilat, 100 ml apa, gem, nuci pisate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati mici,drojdia inmuiata cu putina apa,zaharul vanilat,romul,sarea si cele doua linguri de zahar.Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele,se framanta putin apoi se lasa la crescut intr-un loc cald(eu l-am lasat aproape o ora).
Se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 4,apoi in 8 si la final in 16 parti.Se umpu cu gem si nuci pisate,se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Cornuletele vor fi destul de mari.Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

43 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Lex Sed , 22 august 2015

    prea mari...prea ca la tara..

  • lili ghiur , 20 noiembrie 2013

    nu puneti si drojdie d-na Liliana ?

  • liliana radaucanu , 20 noiembrie 2013

    Va dau o reteta de foi de placinta, care merge si la cornulete, ies f.fragede: 2 cesti de ulei, 1 ceasta apa calduta bine si faina cat cuprinde. Merita sa o incercati, eu pe asta o folosesc tot timpul si place la toata lumea. O zi buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte gustoase,de-abia astept sa le incerc. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Foarte bine arata si cred ca sunt si gustoase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Zahar pudra cu vanilie(un deliciu)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

66 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • rom
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • gem
  • nuci pisate

Raporteaza reteta

Retete
de Yannuka
Prajitura cu jeleu

Prajitura cu jeleu

Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana

37 voturi    8 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

Se fierb cartofii in coaja,in apa cu sare.Se scurg de apa si se decojesc,apoi se taie felii groase.Se

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Budinci

lili ghiur

nu puneti si drojdie d-na Liliana ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa de post