autor:

Yannuka

» » Retete de post

Cornulete de post

Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, 1 pachet margarina, 1 cubulet drojdie, 2 lingurite zahar, o lingurita sare, rom, doua pliculete zahar vanilat, 100 ml apa, gem, nuci pisate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

64 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati mici,drojdia inmuiata cu putina apa,zaharul vanilat,romul,sarea si cele doua linguri de zahar.Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele,se framanta putin apoi se lasa la crescut intr-un loc cald(eu l-am lasat aproape o ora).
Se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 4,apoi in 8 si la final in 16 parti.Se umpu cu gem si nuci pisate,se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Cornuletele vor fi destul de mari.Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

42 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lex Sed , 22 august 2015

    prea mari...prea ca la tara..

  • Fara foto

    lili ghiur , 20 noiembrie 2013

    nu puneti si drojdie d-na Liliana ?

  • Fara foto

    liliana radaucanu , 20 noiembrie 2013

    Va dau o reteta de foi de placinta, care merge si la cornulete, ies f.fragede: 2 cesti de ulei, 1 ceasta apa calduta bine si faina cat cuprinde. Merita sa o incercati, eu pe asta o folosesc tot timpul si place la toata lumea. O zi buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte gustoase,de-abia astept sa le incerc. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Foarte bine arata si cred ca sunt si gustoase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Zahar pudra cu vanilie(un deliciu)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

64 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • rom
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • gem
  • nuci pisate

Raporteaza reteta

Retete
de Yannuka
Prajitura cu jeleu

Prajitura cu jeleu

Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana

36 voturi    8 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

Se fierb cartofii in coaja,in apa cu sare.Se scurg de apa si se decojesc,apoi se taie felii groase.Se

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Budinci

lili ghiur

nu puneti si drojdie d-na Liliana ?

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post