autor:

Fara foto

» » Prajituri

CORNULETE DE POST

Autor: Mania (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mania (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Coca:, - 1 pachet de margarina, - 3 linguri ulei, - 3 linguri otet, - 1 lingura apa, - un praf de sare, - 2 linguri zahar, - aproximativ 1/2 kg faina, , Umplutura:, - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata, , Zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se imparte in 4 parti si se intinde fiecare parte in forma rotunda, dupa care se imparte in 8 triunghiuri care se umplu cu marmelada, gem , rahat sau cu un amestec de gem de prune si nuca pisata. Se ruleaza. Daca vrem le putem tavali si prin nuca pisata. Se dau la cuptor la foc moderat. Se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULETE DE POST" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete de post

Cornulete de post

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cornulete cu cocos si nuca de post

Cornulete cu cocos si nuca de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se

2 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • - 1 pachet de margarina
  • - 3 linguri ulei
  • - 3 linguri otet
  • - 1 lingura apa
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri zahar
  • - aproximativ 1/2 kg faina
  • Umplutura:
  • - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata
  • Zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Mania
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Sirop: Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel: -se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca

13 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere