autor:

» » Prajituri

CORNULETE DE POST

Autor: Mania (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mania (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Coca:, - 1 pachet de margarina, - 3 linguri ulei, - 3 linguri otet, - 1 lingura apa, - un praf de sare, - 2 linguri zahar, - aproximativ 1/2 kg faina, , Umplutura:, - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata, , Zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se imparte in 4 parti si se intinde fiecare parte in forma rotunda, dupa care se imparte in 8 triunghiuri care se umplu cu marmelada, gem , rahat sau cu un amestec de gem de prune si nuca pisata. Se ruleaza. Daca vrem le putem tavali si prin nuca pisata. Se dau la cuptor la foc moderat. Se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULETE DE POST" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

43 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • - 1 pachet de margarina
  • - 3 linguri ulei
  • - 3 linguri otet
  • - 1 lingura apa
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri zahar
  • - aproximativ 1/2 kg faina
  • Umplutura:
  • - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata
  • Zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Mania
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Sirop: Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel: -se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca

13 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea

Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem de gutui