autor:

Fara foto

» » Prajituri

CORNULETE DE POST

Autor: Mania (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mania (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Coca:, - 1 pachet de margarina, - 3 linguri ulei, - 3 linguri otet, - 1 lingura apa, - un praf de sare, - 2 linguri zahar, - aproximativ 1/2 kg faina, , Umplutura:, - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata, , Zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se imparte in 4 parti si se intinde fiecare parte in forma rotunda, dupa care se imparte in 8 triunghiuri care se umplu cu marmelada, gem , rahat sau cu un amestec de gem de prune si nuca pisata. Se ruleaza. Daca vrem le putem tavali si prin nuca pisata. Se dau la cuptor la foc moderat. Se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULETE DE POST" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

43 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • - 1 pachet de margarina
  • - 3 linguri ulei
  • - 3 linguri otet
  • - 1 lingura apa
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri zahar
  • - aproximativ 1/2 kg faina
  • Umplutura:
  • - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata
  • Zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Mania
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Sirop: Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel: -se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca

13 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu ciocolata