Autor:
Mania (Maestru bucatar)
Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ingrediente
Coca:, - 1 pachet de margarina, - 3 linguri ulei, - 3 linguri otet, - 1 lingura apa, - un praf de sare, - 2 linguri zahar, - aproximativ 1/2 kg faina, , Umplutura:, - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata, , Zahar farin pentru pudrat.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se imparte in 4 parti si se intinde fiecare parte in forma rotunda, dupa care se imparte in 8 triunghiuri care se umplu cu marmelada, gem , rahat sau cu un amestec de gem de prune si nuca pisata. Se ruleaza. Daca vrem le putem tavali si prin nuca pisata. Se dau la cuptor la foc moderat. Se pudreaza cu zahar farin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULETE DE POST" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in
43 voturi
15 comentarii
2h 30 min
Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati
64 voturi
8 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate