autor:

Fara foto

» » Prajituri

CORNULETE DE POST

Autor: Mania (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mania (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Coca:, - 1 pachet de margarina, - 3 linguri ulei, - 3 linguri otet, - 1 lingura apa, - un praf de sare, - 2 linguri zahar, - aproximativ 1/2 kg faina, , Umplutura:, - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata, , Zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se imparte in 4 parti si se intinde fiecare parte in forma rotunda, dupa care se imparte in 8 triunghiuri care se umplu cu marmelada, gem , rahat sau cu un amestec de gem de prune si nuca pisata. Se ruleaza. Daca vrem le putem tavali si prin nuca pisata. Se dau la cuptor la foc moderat. Se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULETE DE POST" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete de post

Cornulete de post

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

40 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • - 1 pachet de margarina
  • - 3 linguri ulei
  • - 3 linguri otet
  • - 1 lingura apa
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri zahar
  • - aproximativ 1/2 kg faina
  • Umplutura:
  • - marmelada / gem / rahat / amestec de gem si nuca pisata
  • Zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Mania
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Sirop: Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel: -se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca

13 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Chec simplu