autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

cornulete din ardeal

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
500 gr. faina, 300 gr. margarina rama, 200 gr. smantana, 3 oua, 250 gr. nuci macinate, 200 gr. zahar, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare .
se freamanta un aluat potrivit de tare .
din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale .
din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza.
acelasi lucru se repeat la toate 8 bucatile .
se lasa la rece ½ ora.
fiecare rulada se taie din nou in 8 parti egale sa iasa 64 buc.
fiecare bucata se intinde se umple cu crema si se coace

umplutura:

3 albusuri de ou battue spuma cu 200 gr. zahar si 250 gr. nuca macinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "cornulete din ardeal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PERE IMBATATE CU INGHETATA

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza si dulceata

Clatite cu branza si dulceata

Se prepara o compozitie de consistenta unei smantani subtiri din faina, lapte, oua, ulei, zahar,

1 vot    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    simonanitu (Maestru bucatar):

    Am pregatit,da ,si sunt foarte buuuneee.Mie mi-au iesit mai multe...105.Si cred ca am papat 50 numai eu.Nu ma puteam oprii din mancat.Multumim de reteta.Fetelor,incercati-o.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ursu2003

    ursu2003 (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2017

    in Ardeal astea se fac cu untura si nu cu margadina care le intareste ! Cu untura sunt fragede si sfaramicioase ca si cum ar fi aluat frantuzesc !

  • Fara foto

    Ildiko Maria Dusca , 12 aprilie 2014

    ffff bune

  • Fara foto

    Bukkos Rica , 16 decembrie 2013

    sant foarte fine....bue de tot...

    • Fara foto

      Bukkos Rica , 15 decembrie 2013

      sant f.f. bune

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Bune si gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Super gustoase..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 300 gr. margarina rama
  • 200 gr. smantana
  • 3 oua
  • 250 gr. nuci macinate
  • 200 gr. zahar
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
banateana

banateana

blat: se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate ,

51 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

17 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

ursu2003 (Chef de cuisine)

in Ardeal astea se fac cu untura si nu cu margadina care le intareste ! Cu untura sunt fragede si sfaramicioase ca si cum ar fi aluat frantuzesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Smaren bucovinean