autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

cornulete din ardeal

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
500 gr. faina, 300 gr. margarina rama, 200 gr. smantana, 3 oua, 250 gr. nuci macinate, 200 gr. zahar, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare .
se freamanta un aluat potrivit de tare .
din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale .
din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza.
acelasi lucru se repeat la toate 8 bucatile .
se lasa la rece ½ ora.
fiecare rulada se taie din nou in 8 parti egale sa iasa 64 buc.
fiecare bucata se intinde se umple cu crema si se coace

umplutura:

3 albusuri de ou battue spuma cu 200 gr. zahar si 250 gr. nuca macinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "cornulete din ardeal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite Banatene

Clatite Banatene

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea

36 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu mac si pere

Chec cu mac si pere

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati

6 voturi    6 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    simonanitu (Maestru bucatar):

    Am pregatit,da ,si sunt foarte buuuneee.Mie mi-au iesit mai multe...105.Si cred ca am papat 50 numai eu.Nu ma puteam oprii din mancat.Multumim de reteta.Fetelor,incercati-o.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ursu2003

    ursu2003 (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2017

    in Ardeal astea se fac cu untura si nu cu margadina care le intareste ! Cu untura sunt fragede si sfaramicioase ca si cum ar fi aluat frantuzesc !

  • Fara foto

    Ildiko Maria Dusca , 12 aprilie 2014

    ffff bune

  • Fara foto

    Bukkos Rica , 16 decembrie 2013

    sant foarte fine....bue de tot...

    • Fara foto

      Bukkos Rica , 15 decembrie 2013

      sant f.f. bune

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Bune si gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Super gustoase..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 300 gr. margarina rama
  • 200 gr. smantana
  • 3 oua
  • 250 gr. nuci macinate
  • 200 gr. zahar
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
banateana

banateana

blat: se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate ,

51 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

18 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

ursu2003 (Chef de cuisine)

in Ardeal astea se fac cu untura si nu cu margadina care le intareste ! Cu untura sunt fragede si sfaramicioase ca si cum ar fi aluat frantuzesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Iaurt aromat