autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

Cornulete foatrte ieftine ,cu rahat

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
700 g faina, 1 plic drojdie uscata, 1 pahar ulei, 2 pahare bors, 300 g rahat, 200 g zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

16 voturi

Mod de preparare

drojdia +borsul+uleiul+faina(pastrati 2 minute pt intins aluatul pe planseta)se framinta
Se lasa 30 min la crescut,dupa care se presara faina pe planseta si se intinde aluatul
Aluatul se taie in triunghiuri,pe care se aseaja bucatele de rahat,se ruleaza.Se lasa sa creasca 15 minute,se coc la foc iute 30-40 minute,se scot de la cuptor cind sunt aurii, se lasa 5-10 minute dupa care se pudreaza cu zahar vanilat
Daca nu aveti bors se poate inlocui borsul cu o lamaie (Coaja si sucul)restul lichidului se poate complecta cu apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete foatrte ieftine ,cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba

Rubarba se spala, se trag aschiile, se curata si se taie in bucati (se presara deasupra zahar). Ouale

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

1) Punem laptele la fiert impreuna cu¨: -coaja de lamiie si cea de portocala -zaharul -betisoarele

28 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Cazacu , 24 mai 2014

    au esit foarte bune si gustoase multumesc pt reteta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Delicioase...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bune, arata bine!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Intr-adevar sunt foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Sunt delicioase intr-adevar...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Intradevar, ieftine, rapide si gustoase. Felicitari!

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      merg si fara bors ,dar nu sunt asa de fragede !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      -Fara bors nu merge reteta?,NU DE ALTA dar eu nu am nici de unde cumpara..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

16 voturi

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare bors
  • 300 g rahat
  • 200 g zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de ciocolata