Cornulete fragede

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cornulete fragede

Ingrediente

  • 200 g smantana grasa
  • 300 g untura
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • magiun de prune
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare.

Intr-un bol punem untura lasata la temperatura camerei, smantana, un praf de sare si doua pliculete de zahar vanilat sau o lingura de esenta. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza ingredientele, adaugam galbenusurile si le incorporam si pe ele.

Apoi adaugam faina si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Nu exagerati cu framantatul pentru ca se va dezvolta retetaua de gluten din faina. La aluaturile fragede nu este necesar sa framnatam mult, e de-ajuns doar cat formam aluatul.

Puneti apoi aluatul obtinut intr-o folie sau punga de plastic. Lasati-l la frigider o ora, doua, pana cand se raceste foarte bine. Il puteti lasa si peste noapte si coace a doua zi.

Impartiti apoi aluatul in 12 bucati iar din fiecare parte intindeti un cerc. Taiati-l in dreptunghiuri, puneti pe fiecare magiun de prune si rulati.

Puneti cornuletele obtinute intr-o tava (nu este necesara hartia de copt). Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si coaceti cornuletele 25-30 de minute pana se rumenesc usor. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se racoreasca putin si treceti-le caldute prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.

Tort cu ciocolata si caise
Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura