autor:

lili

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

Autor: lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
* 500 gr. faina alba, * 3 galbenusuri, * 250 gr. untura, * 200 gr. de smintina, * putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute. Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc. Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura, care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune... Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute (pina se rumenesc putin la capete). Calde le dam prin zahar pudra vanilat. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

42 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cornulete fragede

Cornulete fragede

1. Facem un aluat din faina, untura, esenta de vanilie, apa si un praf de sare. Punem la inceput

39 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • * 500 gr. faina alba
  • * 3 galbenusuri
  • * 250 gr. untura
  • * 200 gr. de smintina
  • * putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de lili
Triunghiuri cu telemea

Triunghiuri cu telemea

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam

7 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.Dupa fierbere se scurg

1 vot    6 comentarii
25 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

BUne, bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Turnulet cu mere si violete