autor:

lili

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

Autor: lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
* 500 gr. faina alba, * 3 galbenusuri, * 250 gr. untura, * 200 gr. de smintina, * putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

51 voturi

Mod de preparare

Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute. Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc. Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura, care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune... Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute (pina se rumenesc putin la capete). Calde le dam prin zahar pudra vanilat. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Intr-un castron inalt, punem faina, iar in mijlocul ei, adaugam galbenusurile, untul la temperature

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura

Aluatul: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt,

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

51 voturi

Ingrediente

  • * 500 gr. faina alba
  • * 3 galbenusuri
  • * 250 gr. untura
  • * 200 gr. de smintina
  • * putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de lili
Triunghiuri cu telemea

Triunghiuri cu telemea

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam

7 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.Dupa fierbere se scurg

1 vot    6 comentarii
25 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

BUne, bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu dovleac