Autor:
lili (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 15 iunie 2010
Ingrediente
* 500 gr. faina alba, * 3 galbenusuri, * 250 gr. untura, * 200 gr. de smintina, * putina sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute. Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc. Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura, care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune... Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute (pina se rumenesc putin la capete). Calde le dam prin zahar pudra vanilat. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte
103 voturi
16 comentarii
1h 40 min
Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina
76 voturi
8 comentarii
1h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
O bunatate !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Aratã super!*****
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Foarte bune!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Delicioase...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Delicioase ! sant convinsa...*****
constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
O bunatate !