autor:

Alina Gabriela B.

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
1 cutie margarina (500 g), 200 ml bors de casa, 100 ml apa minerala, 1 praf de copt, 200 g zahar pudra (pt pudrat), 1 esenta de vanilie, faina, , Umplutura:, gem de visine, nuci, rahat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa, se adauga faina "in ploaie" si se amesteca pana devine un aluat mai vartos. Intre timp, incalzim cuptorul si tocam marunt nucile si rahatul.



Se intinde o foaie de grosimea muchiei de cutit,se taie in patratele,mai mici sau mai mari. In mijlocul fiecarui patrat, se adauga umplutura,dupa preferinte: rahat,gem sau gem cu nuca. Se coc circa 20-30 de minunte la 160 grade C. Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de coarne

Gem de coarne

Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere. Se pune oala pe foc și se opăresc

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Sfintisori

Sfintisori

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gajim Tatiana , 29 decembrie 2015

    foarte gustoase si delicioase.

  • Fara foto

    Banciulea Ioana-Nicoleta , 21 decembrie 2015

    Cu siguranta am sa le ancerc:-)

  • Fara foto

    Valentin Nicolin , 22 noiembrie 2014

    foarte bune

    • Alina Gabriela B.

      Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

      Au fost foarte gustoase. Multumesc !!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie margarina (500 g)
  • 200 ml bors de casa
  • 100 ml apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar pudra (pt pudrat)
  • 1 esenta de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • gem de visine
  • nuci
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Au fost foarte gustoase. Multumesc !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu glazura