autor:

Alina Gabriela B.

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
1 cutie margarina (500 g), 200 ml bors de casa, 100 ml apa minerala, 1 praf de copt, 200 g zahar pudra (pt pudrat), 1 esenta de vanilie, faina, , Umplutura:, gem de visine, nuci, rahat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa, se adauga faina "in ploaie" si se amesteca pana devine un aluat mai vartos. Intre timp, incalzim cuptorul si tocam marunt nucile si rahatul.



Se intinde o foaie de grosimea muchiei de cutit,se taie in patratele,mai mici sau mai mari. In mijlocul fiecarui patrat, se adauga umplutura,dupa preferinte: rahat,gem sau gem cu nuca. Se coc circa 20-30 de minunte la 160 grade C. Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu migdale si ciocolata

Biscuiti cu migdale si ciocolata

Amestecati untul cu zaharul foarte bine pana devine pufos. Adaugati galbenusul, apoi migdalele si

2 voturi    0 comentarii
2h 25 min
Dulciuri diverse
Basket muffins cu zmeura si ananas

Basket muffins cu zmeura si ananas

Initial, aceste prajiturele s-au vrut a fi niste frumoooase briose, dar, pt. ca s-au lasat putin

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gajim Tatiana , 29 decembrie 2015

    foarte gustoase si delicioase.

  • Fara foto

    Banciulea Ioana-Nicoleta , 21 decembrie 2015

    Cu siguranta am sa le ancerc:-)

  • Fara foto

    Valentin Nicolin , 22 noiembrie 2014

    foarte bune

    • Alina Gabriela B.

      Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

      Au fost foarte gustoase. Multumesc !!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie margarina (500 g)
  • 200 ml bors de casa
  • 100 ml apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar pudra (pt pudrat)
  • 1 esenta de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • gem de visine
  • nuci
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Au fost foarte gustoase. Multumesc !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Budinca dulce de dovleac