autor:

Sinziana

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu iaurt

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2015

Ingrediente
500 g faina alba, 250 g margarina Lira sau unt, 50 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 250 g iaurt cremos sau mai tare, 50 g drojdie, nuca macinata, miere, gem tare, coaja de la o lamaie, 150 g zahar pudra cu gust de vanilie pentru pudrat.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul, coaja de lamaie rasa si faina cernuta. Se framanta aluatul 10 minute, apoi se lasa sa creasca 35-40 de minute pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in 2 si se lucreaza cu prima parte.

Se imparte in 6 bucati si apoi se intinde fiecare bucata sub forma unui disc care se taie pe diametru in 12 triunghiuri. Daca vreti sa faceti cornuri mai mari, faceti discul de 30 cm,dar daca vreti sa faceti cornulete mici, il faceti de 10-15 cm si atunci impartiti in 12 in loc de 6. Daca vrem sa le umplem cu gem tare, punem o bucatica de gem la baza lor si le rulam cu grija spre varf, apoi le punem pe rand in tava pregatita anterior pentru cuptor cu hartie de copt.

Daca vrem sa le facem cu miere si nuca, procedam asa: punem mierea intr-un vas cu apa calda sa se lichefieze putin. Prajim 2 minute nuca si apoi o macinam. Ungem fiecare triunghi cu miere si presaram nuca macinata, apoi rulam triunghiul sub forma de corn, il punem in tava si il mai ungem deasupra cu putina miere si il presaram cu putina nuca.

Lasam cornulete in tava pegatita sa creasca pentru 10-15 minute, apoi le punem la cuptor la foc mijlociu pentru 20-25 de minute, pana cand se rumenesc putin. Cand le scoatem, le punem cu o paleta intr-un vas si le presaram asa fierbinti cu zaharul pudra cu gust de vanilie.

Putem sa le facem si o glazura, daca vrem sa fie mai festive.

Intre timp ce se coc primele cornulete, putem continua sa le pregatime pe celelalte, din jumatatea lasata la odihna.

Sunt foarte fragede si se pastreaza timp indelungat asa.

Eu am optat pentru cornulete mici dar data viitoare am sa experimentez si cornurile mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu dulceaţă de cireşe

Clătite cu dulceaţă de cireşe

Poate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Se amesteca faina cu zaharul intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se dau oul, laptele semidegresat

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 250 g margarina Lira sau unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 250 g iaurt cremos sau mai tare
  • 50 g drojdie
  • nuca macinata
  • miere
  • gem tare
  • coaja de la o lamaie
  • 150 g zahar pudra cu gust de vanilie pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu smantana si untura