autor:

Suzana

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu iaurt

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2015

Ingrediente
500 g faina alba, 250 g margarina Lira sau unt, 50 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 250 g iaurt cremos sau mai tare, 50 g drojdie, nuca macinata, miere, gem tare, coaja de la o lamaie, 150 g zahar pudra cu gust de vanilie pentru pudrat.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul, coaja de lamaie rasa si faina cernuta. Se framanta aluatul 10 minute, apoi se lasa sa creasca 35-40 de minute pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in 2 si se lucreaza cu prima parte.

Se imparte in 6 bucati si apoi se intinde fiecare bucata sub forma unui disc care se taie pe diametru in 12 triunghiuri. Daca vreti sa faceti cornuri mai mari, faceti discul de 30 cm,dar daca vreti sa faceti cornulete mici, il faceti de 10-15 cm si atunci impartiti in 12 in loc de 6. Daca vrem sa le umplem cu gem tare, punem o bucatica de gem la baza lor si le rulam cu grija spre varf, apoi le punem pe rand in tava pregatita anterior pentru cuptor cu hartie de copt.

Daca vrem sa le facem cu miere si nuca, procedam asa: punem mierea intr-un vas cu apa calda sa se lichefieze putin. Prajim 2 minute nuca si apoi o macinam. Ungem fiecare triunghi cu miere si presaram nuca macinata, apoi rulam triunghiul sub forma de corn, il punem in tava si il mai ungem deasupra cu putina miere si il presaram cu putina nuca.

Lasam cornulete in tava pegatita sa creasca pentru 10-15 minute, apoi le punem la cuptor la foc mijlociu pentru 20-25 de minute, pana cand se rumenesc putin. Cand le scoatem, le punem cu o paleta intr-un vas si le presaram asa fierbinti cu zaharul pudra cu gust de vanilie.

Putem sa le facem si o glazura, daca vrem sa fie mai festive.

Intre timp ce se coc primele cornulete, putem continua sa le pregatime pe celelalte, din jumatatea lasata la odihna.

Sunt foarte fragede si se pastreaza timp indelungat asa.

Eu am optat pentru cornulete mici dar data viitoare am sa experimentez si cornurile mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

9 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Negresa cu mere (de post)

Negresa cu mere (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 250 g margarina Lira sau unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 250 g iaurt cremos sau mai tare
  • 50 g drojdie
  • nuca macinata
  • miere
  • gem tare
  • coaja de la o lamaie
  • 150 g zahar pudra cu gust de vanilie pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Biscuitit fragezi cu finetti
Cookie Settings