In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute (aluatul se poate framanta si cu mana, fara probleme).
Aluatul se imparte in 3-4 bile care se intind in forma de cerc (diametrul de aproximativ 24-26) apoi se impart in 8 triunghiuri sau chiar mai multe daca doriti sa obtineti cornulete de dimensiuni mai mici.
La capatul lat se pune o lingurita de gem, se presara cateva bucatele de migdale feliate/ nuci/ rahat apoi aluatul se ruleaza spre capat.
Cornuletele astfel formate se pun in tava pe hartia de copt apoi se ung cu o pensula cu galbenus de ou.
La final se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C.
Se lasa aproximativ 20 de minute pana devin usor aurii si se servesc pudrate cu zahar.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii