In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute (aluatul se poate framanta si cu mana, fara probleme).
Aluatul se imparte in 3-4 bile care se intind in forma de cerc (diametrul de aproximativ 24-26) apoi se impart in 8 triunghiuri sau chiar mai multe daca doriti sa obtineti cornulete de dimensiuni mai mici.
La capatul lat se pune o lingurita de gem, se presara cateva bucatele de migdale feliate/ nuci/ rahat apoi aluatul se ruleaza spre capat.
Cornuletele astfel formate se pun in tava pe hartia de copt apoi se ung cu o pensula cu galbenus de ou.
La final se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C.
Se lasa aproximativ 20 de minute pana devin usor aurii si se servesc pudrate cu zahar.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii