In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute (aluatul se poate framanta si cu mana, fara probleme).
Aluatul se imparte in 3-4 bile care se intind in forma de cerc (diametrul de aproximativ 24-26) apoi se impart in 8 triunghiuri sau chiar mai multe daca doriti sa obtineti cornulete de dimensiuni mai mici.
La capatul lat se pune o lingurita de gem, se presara cateva bucatele de migdale feliate/ nuci/ rahat apoi aluatul se ruleaza spre capat.
Cornuletele astfel formate se pun in tava pe hartia de copt apoi se ung cu o pensula cu galbenus de ou.
La final se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C.
Se lasa aproximativ 20 de minute pana devin usor aurii si se servesc pudrate cu zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii