autor:

Anca Bunea

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete fragede cu migdale

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat:, 700 g faina, 300 g unt, 5 linguri smantana, 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, Umplutura:, gem de prune, migdale maruntite, fulgi de migdale, rahat, 2 galbenusuri pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute (aluatul se poate framanta si cu mana, fara probleme).

Aluatul se imparte in 3-4 bile care se intind in forma de cerc (diametrul de aproximativ 24-26) apoi se impart in 8 triunghiuri sau chiar mai multe daca doriti sa obtineti cornulete de dimensiuni mai mici.

La capatul lat se pune o lingurita de gem, se presara cateva bucatele de migdale feliate/ nuci/ rahat apoi aluatul se ruleaza spre capat.

Cornuletele astfel formate se pun in tava pe hartia de copt apoi se ung cu o pensula cu galbenus de ou.

La final se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C.

Se lasa aproximativ 20 de minute pana devin usor aurii si se servesc pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul

1 vot    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gica Popescu , 28 ianuarie 2015

    o voi incerca!

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 700 g faina
  • 300 g unt
  • 5 linguri smantana
  • 3 galbenusuri ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • 2 prafuri sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • migdale maruntite
  • fulgi de migdale
  • rahat
  • 2 galbenusuri pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta de caise cu caramel