autor:

Anca Bunea

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete fragede cu migdale

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat:, 700 g faina, 300 g unt, 5 linguri smantana, 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, Umplutura:, gem de prune, migdale maruntite, fulgi de migdale, rahat, 2 galbenusuri pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute (aluatul se poate framanta si cu mana, fara probleme).

Aluatul se imparte in 3-4 bile care se intind in forma de cerc (diametrul de aproximativ 24-26) apoi se impart in 8 triunghiuri sau chiar mai multe daca doriti sa obtineti cornulete de dimensiuni mai mici.

La capatul lat se pune o lingurita de gem, se presara cateva bucatele de migdale feliate/ nuci/ rahat apoi aluatul se ruleaza spre capat.

Cornuletele astfel formate se pun in tava pe hartia de copt apoi se ung cu o pensula cu galbenus de ou.

La final se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C.

Se lasa aproximativ 20 de minute pana devin usor aurii si se servesc pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu lime

Tarta cu lime

Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se tapeteaza forma cu hartie de

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Turta dulce

Turta dulce

Se bate spuma untul cu zaharul brun. Se adauga mierea si se mixeaza. Se adauga ouale si se omogenizeaza

11 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luiza (Bucatar) , 05 octombrie 2018

    Delicios

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2018

    Delicioase,trebuie sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Gica Popescu , 28 ianuarie 2015

    o voi incerca!

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 700 g faina
  • 300 g unt
  • 5 linguri smantana
  • 3 galbenusuri ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • 2 prafuri sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • migdale maruntite
  • fulgi de migdale
  • rahat
  • 2 galbenusuri pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

44 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Luiza (Bucatar)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Boema cu crema fina de branzica