autor:

Anca Bunea

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete fragede cu migdale

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat:, 700 g faina, 300 g unt, 5 linguri smantana, 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, Umplutura:, gem de prune, migdale maruntite, fulgi de migdale, rahat, 2 galbenusuri pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute (aluatul se poate framanta si cu mana, fara probleme).

Aluatul se imparte in 3-4 bile care se intind in forma de cerc (diametrul de aproximativ 24-26) apoi se impart in 8 triunghiuri sau chiar mai multe daca doriti sa obtineti cornulete de dimensiuni mai mici.

La capatul lat se pune o lingurita de gem, se presara cateva bucatele de migdale feliate/ nuci/ rahat apoi aluatul se ruleaza spre capat.

Cornuletele astfel formate se pun in tava pe hartia de copt apoi se ung cu o pensula cu galbenus de ou.

La final se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C.

Se lasa aproximativ 20 de minute pana devin usor aurii si se servesc pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savoare cu mere si mac

Savoare cu mere si mac

Aluatul: se framanta un aluat din faina,nuci,zahar pudra,unt,ou,sare si praf de copt.Se da la rece

6 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
Izvor de ciocolata

Izvor de ciocolata

Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic, la bain-marie amestecand continuu.Dupa topirea ciocolatei

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gica Popescu , 28 ianuarie 2015

    o voi incerca!

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 700 g faina
  • 300 g unt
  • 5 linguri smantana
  • 3 galbenusuri ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • 2 prafuri sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • migdale maruntite
  • fulgi de migdale
  • rahat
  • 2 galbenusuri pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Snickers