autor:

giorgiana

» » Prajituri

Cornulete fragede de post

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
250 g.margarina (eu am folosit Unirea), 300 g.faina, un praf de sare, un zahar vanilat (nu era specificat, dar asa am simtit nevoia), 50 ml.apa minerala (adica cu bulbuci, cum spun eu), rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu, in lipsa de nuca), , Reteta din revista pentru umplutura de nuca, spune:, 400 g.nuci macinate, 150 g.zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 5-6 bucati rahat pt..ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

76 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat).

Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de modelat. Se da la rece, la frigider.

In timpul asta se taie rahatul cubulete sau se face umplutura de nuci macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se amesteca pana se leaga putin.

Se scoate coca din frigider, eu am impartit-o in doua, se intinde cu sucitorul pa masa infainata si se taie sub forma de patrate. Se pune la mijloc cubuletul de rahat sau umplutura de nuci, se ruleaza, se orneaza cu bucatele de rahat si nuci (eu nu le-am ornat). Se aseaza cornuletele in tava unsa si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Eu le-am copt la foc potrivit de mare, la mine a durat 30-35 min. Dar cum depinde foarte mult de cuptor, se tin pana se rumenesc putin, asa calde se dau prin zahar pudra.



Cornulete le-am pus intr-o cutie de plastic cu capac, se pot pastra mai mult timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Elena Mirita , 12 februarie 2015

    Am sa o fac an postul pastelui

  • angela craiova , 11 februarie 2015

    FFF gustoase! Pentru sarbatori f. b.

  • Iuliana Luly , 11 februarie 2015

    trebuie neaparat sa incerc si eu aceasta reţetă

    • Florentina Gheorghi , 30 noiembrie 2014

      foarte bune

    • Dianna Munteanu , 29 noiembrie 2014

      urmeaza ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoase, salvat reteta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Sunt foarte bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Gustoase ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

76 voturi

Ingrediente

  • 250 g.margarina (eu am folosit Unirea)
  • 300 g.faina
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat (nu era specificat
  • dar asa am simtit nevoia)
  • 50 ml.apa minerala (adica cu bulbuci
  • cum spun eu)
  • rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu
  • in lipsa de nuca)
  • Reteta din revista pentru umplutura de nuca
  • spune:
  • 400 g.nuci macinate
  • 150 g.zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 5-6 bucati rahat pt..ornat

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

21 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

angela craiova

FFF gustoase! Pentru sarbatori f. b.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura "Curcubeu"