autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
o jumatate l sifon(apa minerala,suc cu acid),3 linguri de zahar,50g de drojdie(2 cubulete),200ml ulei,3 linguri cacao,arome,faina cit cuprinde., Pentru sirop:100ml apa,250g zahar.Si mai trebuie 300g nuca de cocos(nuci).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi se adauga faina pina obtii o crema ,care se imparte in doua vase.Intr-un vas continui cu faina pina obtii o coca ca de piine,iar in celalalt adaugi cacaua si continui cu faina .Se lasa 30 de min la crescut,dupa care se ia din fiecare coca si se intinde un cerc si se pun una peste cealalta(una neagra una alba sau una alba una neagra),dupa aceea se taie in triunghiuri si se pune fineti sau gem.Se fac cornuletele si se dau la cuptor pentru 15-20 de min.
Dupa ce se scot se dau prin siropul rece(apa+zaharul se pun la fiert pina se obtine un sirop si se face inaite de aluat pentru a avea timp sa se raceasca)si apoi le tavalim prin nuca de cocos(nuci)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolatina

Ciocolatina

Se topeste ciocolata untul si laptele la ben marie pina este o crema fina se adauga restul componentelor

7 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

"Sahlab"

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe

4 voturi    4 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

    Buna ideea ta sa le faci in 2 culori.Imi place.

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    bune cornuletele

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Imi plac tare mult aceste cornulete si nu am facut demult, asa ca ma servesc de la tine...pana le va veni randul.*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • o jumatate l sifon(apa minerala,suc cu acid),3 linguri de zahar,50g de drojdie(2 cubulete),200ml ulei,3 linguri cacao,arome,faina cit cuprinde.
  • Pentru sirop:100ml apa,250g zahar.Si mai trebuie 300g nuca de cocos(nuci).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Buna ideea ta sa le faci in 2 culori.Imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu ciocolata