autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua culori

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
o jumatate l sifon(apa minerala,suc cu acid),3 linguri de zahar,50g de drojdie(2 cubulete),200ml ulei,3 linguri cacao,arome,faina cit cuprinde., Pentru sirop:100ml apa,250g zahar.Si mai trebuie 300g nuca de cocos(nuci).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi se adauga faina pina obtii o crema ,care se imparte in doua vase.Intr-un vas continui cu faina pina obtii o coca ca de piine,iar in celalalt adaugi cacaua si continui cu faina .Se lasa 30 de min la crescut,dupa care se ia din fiecare coca si se intinde un cerc si se pun una peste cealalta(una neagra una alba sau una alba una neagra),dupa aceea se taie in triunghiuri si se pune fineti sau gem.Se fac cornuletele si se dau la cuptor pentru 15-20 de min.
Dupa ce se scot se dau prin siropul rece(apa+zaharul se pun la fiert pina se obtine un sirop si se face inaite de aluat pentru a avea timp sa se raceasca)si apoi le tavalim prin nuca de cocos(nuci)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Pregatim pasta de biscuite in felul urmator:sfaramam biscuitii cu migdalele in robotul de bucatarie,dupa

2 voturi    4 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

    Buna ideea ta sa le faci in 2 culori.Imi place.

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    bune cornuletele

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Imi plac tare mult aceste cornulete si nu am facut demult, asa ca ma servesc de la tine...pana le va veni randul.*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • o jumatate l sifon(apa minerala,suc cu acid),3 linguri de zahar,50g de drojdie(2 cubulete),200ml ulei,3 linguri cacao,arome,faina cit cuprinde.
  • Pentru sirop:100ml apa,250g zahar.Si mai trebuie 300g nuca de cocos(nuci).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Buna ideea ta sa le faci in 2 culori.Imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu cacao