autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete LILI

Autor: Liliana Pintilie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana Pintilie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
faina, sare, foi, marmelada, caise,visine,capsuni sau nuci

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul frantuzesc din care se intinde o foaie subtire. Din foaie se taie triunghiuri mici care se umplu cu marmelada acrisoara de caise, visine sau capsuni - sau cu crema de nuca. Se ruleaza incepand de la baza triunghiului, se coc si se trec prin zahar pudra aromat cu vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete LILI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

    Pentru a economisi timp si efort, foile se aluat se pot procura si din comert. Triunghiurile vor avea latura de cca. 8 cm. Daca marmelada e prea vartoasa, o putem inmuia cu putin lapte. Dupa ce rulam cornuletele, aducem capetele lor in semicerc. Se coc pe dosul tavii pe hartie pergament speciala pana se rumenesc usor si se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Apoi se presara si zahar vanilat.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • faina
  • sare
  • foi
  • marmelada
  • caise,visine,capsuni sau nuci

Raporteaza reteta

titza

titza (Chef de cuisine)

Pentru a economisi timp si efort, foile se aluat se pot procura si din comert. Triunghiurile vor avea latura de cca. 8 cm. Daca marmelada e prea vartoasa, o putem inmuia cu putin lapte. Dupa ce rulam cornuletele, aducem capetele lor in semicerc. Se coc pe dosul tavii pe hartie pergament speciala pana se rumenesc usor si se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Apoi se presara si zahar vanilat.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu coca rasa