autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cornulete LILI

Autor: Liliana Pintilie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana Pintilie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
faina, sare, foi, marmelada, caise,visine,capsuni sau nuci

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul frantuzesc din care se intinde o foaie subtire. Din foaie se taie triunghiuri mici care se umplu cu marmelada acrisoara de caise, visine sau capsuni - sau cu crema de nuca. Se ruleaza incepand de la baza triunghiului, se coc si se trec prin zahar pudra aromat cu vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete LILI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Pasul 1: Punem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul. Pasul

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

12 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

    Pentru a economisi timp si efort, foile se aluat se pot procura si din comert. Triunghiurile vor avea latura de cca. 8 cm. Daca marmelada e prea vartoasa, o putem inmuia cu putin lapte. Dupa ce rulam cornuletele, aducem capetele lor in semicerc. Se coc pe dosul tavii pe hartie pergament speciala pana se rumenesc usor si se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Apoi se presara si zahar vanilat.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • faina
  • sare
  • foi
  • marmelada
  • caise,visine,capsuni sau nuci

Raporteaza reteta

titza

titza (Chef de cuisine)

Pentru a economisi timp si efort, foile se aluat se pot procura si din comert. Triunghiurile vor avea latura de cca. 8 cm. Daca marmelada e prea vartoasa, o putem inmuia cu putin lapte. Dupa ce rulam cornuletele, aducem capetele lor in semicerc. Se coc pe dosul tavii pe hartie pergament speciala pana se rumenesc usor si se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Apoi se presara si zahar vanilat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Briose cu banane