Reteta postata pe: 20 aprilie 2016
Ingrediente
Din aceasta compozitie ies 250-300 cornulete, 21 oua, 500 gr untura, 8 vanilie, 1 si 1/2 kg zahar, 4 amoniac, 3 kg faina alba +1 kg farina up ( faina care creste singura), 1/2 cana lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Punem oualele si zahar in bolul de la mixer si le amestecam bine. Topim untura su lasam sa se raceasca putin. Punem faina in lighean mai mare ca sa putem framanta. Adaugam peste compozitia de ou cu zahar. Incalzim putin laptele si diluam amoniacul. Adaugam peste compozitia noastra. Aceasta compozitie o punem peste faina si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam 30 de minute sa se odihneasca. Apoi dam cornuletelor ce forma dorim. Punem hartie de copt in tavi si preincalzim cuptorul la 200 de grade. Coacem pentru 25-30 de minute. Va trebuie rabdare dar merita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pascale" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Pasti
Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.
Se unge tava cu putin unt.
Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao.
Se fierb 150 ml apa cu
9 voturi
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate