autor:

strumfii bucatari

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Cornulete pascale

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Ingrediente
Din aceasta compozitie ies 250-300 cornulete, 21 oua, 500 gr untura, 8 vanilie, 1 si 1/2 kg zahar, 4 amoniac, 3 kg faina alba +1 kg farina up ( faina care creste singura), 1/2 cana lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Punem oualele si zahar in bolul de la mixer si le amestecam bine. Topim untura su lasam sa se raceasca putin. Punem faina in lighean mai mare ca sa putem framanta. Adaugam peste compozitia de ou cu zahar. Incalzim putin laptele si diluam amoniacul. Adaugam peste compozitia noastra. Aceasta compozitie o punem peste faina si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam 30 de minute sa se odihneasca. Apoi dam cornuletelor ce forma dorim. Punem hartie de copt in tavi si preincalzim cuptorul la 200 de grade. Coacem pentru 25-30 de minute. Va trebuie rabdare dar merita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pascale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam

16 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Fulg de nea aperitiv

Fulg de nea aperitiv

Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Din aceasta compozitie ies 250-300 cornulete
  • 21 oua
  • 500 gr untura
  • 8 vanilie
  • 1 si 1/2 kg zahar
  • 4 amoniac
  • 3 kg faina alba +1 kg farina up ( faina care creste singura)
  • 1/2 cana lapte

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Iepure la cuptor