autor:

silviana maftei

» » Aperitive

Cornulete picante

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g faina, 1 cana cu apa calduta, 1/2 pachetel de drojdie de bere (12,5g), 1 lingura de ulei de masline, un varv de sare, 300 g carnaciori picanti prajiti, 2 linguri mustar picant, 2 linguri de ierburi si condimente(eu am pus salvie,busuioc,cimbru,menta,piper boia,nucsoara)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul;faina + drojdia dizolvata in apa +uleiul se amesteca se adauga sarea si uleiul.Se framinta se bate de masa pina devine elastic,se lasa la dospit 30 min.
Se pudeeaza cu faina si se intinde aluatul,se unge cu mustarul,se presara condimentele.
Cu ruleta sau cu un cutit se taie aluatul in triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune cite un cirnacior si se ruleaza.Se coc pina se auresc.Se pot servi reci sau calde cu o berica buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta de pui (kotopita)

Placinta de pui (kotopita)

Fierbeti puiul curatat cu ceapa,foaia de dafin si sarea;lasati-l sa se raceasca,eliminati pielea,dezosati-l

6 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Eu am modificat putin,in sensul ca am pus lapte in loc de apa,am pus condimentele in aluat(nu le-am presarat pe aluatul intins),iar la final am dat cu ou batut cu putin lapte.Delicioase

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi plac, se pot face cu diverse umpluturi dupa gustul fiecaruia !

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Bune, bune si foarte usor de facut si foarte,foarte economice.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    cred ca sint foarte bune si ca se pot face si cu alte umpluturi sarate

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cana cu apa calduta
  • 1/2 pachetel de drojdie de bere (12,5g)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • un varv de sare
  • 300 g carnaciori picanti prajiti
  • 2 linguri mustar picant
  • 2 linguri de ierburi si condimente(eu am pus salvie,busuioc,cimbru,menta,piper boia,nucsoara)

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac, se pot face cu diverse umpluturi dupa gustul fiecaruia !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Suberek