autor:

silviana maftei

» » Aperitive

Cornulete picante

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g faina, 1 cana cu apa calduta, 1/2 pachetel de drojdie de bere (12,5g), 1 lingura de ulei de masline, un varv de sare, 300 g carnaciori picanti prajiti, 2 linguri mustar picant, 2 linguri de ierburi si condimente(eu am pus salvie,busuioc,cimbru,menta,piper boia,nucsoara)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul;faina + drojdia dizolvata in apa +uleiul se amesteca se adauga sarea si uleiul.Se framinta se bate de masa pina devine elastic,se lasa la dospit 30 min.
Se pudeeaza cu faina si se intinde aluatul,se unge cu mustarul,se presara condimentele.
Cu ruleta sau cu un cutit se taie aluatul in triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune cite un cirnacior si se ruleaza.Se coc pina se auresc.Se pot servi reci sau calde cu o berica buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Eu am modificat putin,in sensul ca am pus lapte in loc de apa,am pus condimentele in aluat(nu le-am presarat pe aluatul intins),iar la final am dat cu ou batut cu putin lapte.Delicioase

  • 8 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi plac, se pot face cu diverse umpluturi dupa gustul fiecaruia !

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Bune, bune si foarte usor de facut si foarte,foarte economice.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    cred ca sint foarte bune si ca se pot face si cu alte umpluturi sarate

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cana cu apa calduta
  • 1/2 pachetel de drojdie de bere (12,5g)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • un varv de sare
  • 300 g carnaciori picanti prajiti
  • 2 linguri mustar picant
  • 2 linguri de ierburi si condimente(eu am pus salvie,busuioc,cimbru,menta,piper boia,nucsoara)

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

85 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

68 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac, se pot face cu diverse umpluturi dupa gustul fiecaruia !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Terrina de ciuperci cu bacon