autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Cornulete pufoase cu nuca

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
Aluat, 100ml iaurt, 100ml smantana, 2 galbenuse, 250g margarina topita, 30g zahar, Un praf de sare, 500g faina, 1 pliculet drojdie uscata, Umplutura, 2 albusuri, Un praf de sare, 200g nuca macinata, 200g zahar, 1 ou pt uns deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat, le punem in masina de paine, in ordinea enumerate si programam pe framantat si dospit.
Intr-un bol, batem albusele cu praful de sare si zaharul, adaugam nuca si omogenizam.
Pregatim doua tavi mari cu hartie de copt si pornim cuptorul.
Cand aluatul este gata, il impartim in patru parti aprox. egale. Intindem aluatul, formam un cerc pe care-l sectionam in 8 felii, adaugam cate o lingurita de nuca si formam cornuletele.
Le asezam in tava, le ungem cu au (putin batut) si le dam la copt pentru aprox. 20’, mai exact pana devin putin rumene.
Se pot servi simple sau pudrate cu zahar praf. Sant delicioase !!!!!!!!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1

13 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri
Briose cu iaurt

Briose cu iaurt

Intr-un vas mai mare, mixam untul pe care l-am tinut la temperatura camerei , impreuna cu zaharul

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Mirela , 13 iulie 2014

    si mie imi plac rozi

  • Fara foto

    Monica Harosa Monica , 03 aprilie 2014

    foarte bune

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    kok miori, multumesc pentru aprecieri...pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Ramona, multumesc draga mea...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Mirey, Gabriela, multumesc pentru aprecieri si spor la bucatarit...merita sa le incercati...nu o sa va para rau hi,hi,hi.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Foarte frumoase cornuletele si bune -felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Ce bune sunt!!! foarte reusite, felicitãri :)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      explicatia retetei ***** , cornuletele tot ***** , deci ? reteta salvata ...felicitari

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Foarte bune cornuletele,si explicata reteta pe intelesul tuturor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 100ml iaurt
  • 100ml smantana
  • 2 galbenuse
  • 250g margarina topita
  • 30g zahar
  • Un praf de sare
  • 500g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • Umplutura
  • 2 albusuri
  • Un praf de sare
  • 200g nuca macinata
  • 200g zahar
  • 1 ou pt uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

kok miori, multumesc pentru aprecieri...pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele