autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete studentesti

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
250 g untura,, 100 g zahar,, vanilie,, 3 oua,, 300 g faina,, praf de copt,, marmelada.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga pe rand cele 3 oua iar la sfarsit faina cernuta proaspat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, care se intinde, se impatureste de cateva ori ca aluatul frantuzesc, fara a fi uns cu untura.
Ultima oara se intinde o foaie subtire, se taie patrate mari si din ele se fac triunghiuri . Pe fiecare triunghi se pune putina marmelada de caise amestecata cu nuci tocate si se ruleaza cornuletele din partea lata a triunghiului spre partea ingusta, apoi se pun la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete studentesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Mira cu cocos

Prajitura Mira cu cocos

Se despart ouale - albusurile le pastram ptr crema. In oala mixerului punem galbenusele cu zaharul

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu iaurt şi afine

Prăjitură cu iaurt şi afine

Se bat ouăle cu zahăr şi sare. Se adaugă iaurtul, uleiul, coaja de lămâie, apoi făina amestecată

18 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g untura,
  • 100 g zahar,
  • vanilie,
  • 3 oua,
  • 300 g faina,
  • praf de copt,
  • marmelada.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Jeleu de pepene rosu ( lubenita)