Reteta postata pe: 16 martie 2013
Ingrediente
aluat:, 1kg faina, 500ml lapte, 140g zahar, 100g unt, 40g drojdie, 1 praf de sare, 2 oua si 2 galbenusuri, 1 esenta rom, , crema ciocolata:, 500ml lape, 2 plicuri pudra budinca, 8 linguri zahar, 140g ciocolata (eu folosesc si putina amaruie)
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut se adauga la restul de faina, se pune sarea,1 ou si cele 2 galbenusuri, untul topit, restul de lape caldut, restul de zahar si o esenta de rom. Se framanta aluatul pana devine elastic, aproximativ 30 min. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se vor face bilute, se lasa la crescut cam 10 min, se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si putina faina. Se mai lasa 30 min la crescut (in acest timp se ia cealalta jumatate de aluat si se procedeaza la fel), se ung cu ou si se baga la cuptorul preaincalzit la foc mic pana se rumenesc (eu dupa 25 min le fac fata cu flacara de deasupra cuptorului). Cand scoatem cornurile le dam cu ou.
Crema: amestecam ingredientele la foc mic pana obtinem o crema consistenta, apoi o lasam la racit.
Cioaca Daniel , 30 ianuarie 2015
I
Gabriela Barbu , 09 septembrie 2014
Ingredientelesi cantitatile sunt scrise in partea stanga a modului de preparare.
Gabriela Barbu , 09 septembrie 2014
Cantitatile sunt scrise in partea stanga a modului de prepara re.
Vera Ion , 04 septembrie 2014
am facut o simulare cu o coala de hirtie si mi-a iesit, acum am inteles, dar dc nu da si cantitatile?
Vera Ion , 04 septembrie 2014
n-am inteles,dc nu faceti si o simulare de rulat?
Iuby Pisicuta_Bruneta (Maestru bucatar) , 07 august 2014
sunt delicioase leam facut si mai fac in continuare dar nu asa des ca ne ingrasam
Gianina Ghita , 22 iulie 2014
msic frumos
Manuela Liliana Lascu , 06 iulie 2014
forma ovală în care s-au întins se crestează pe lung pe şi până la jumătate. Umplutura se pune la acapătul necrestat, se rulează, iar când ajungi la cele două jumătăţi le rulezi şi ele se vor distanţa de la sine, eventual le imprimi o schimbare uşoaro de distanţă, sau mergi pe metoda clasică, in formo de raze şi rulezi iar apoi tragi uşor de ele şi le curbezi. Sper că am explicat coerent, e greu fără poze :)
Gianina Ghita , 09 mai 2014
Nu am inteles cum se ruleaza de ies asa Lunguiete
Salagean Cristina , 26 septembrie 2013
Eu am folosit gem de corcoduse si sunt delicioase
cristina , 26 septembrie 2013
Am incercat aceasta reteta.Este ok.Au iesit si frumoase si gustoase
Leana (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013
Ce pot sa folosesc ca umplutura inafara de ciocolata
Ioana Chise , 06 septembrie 2013
daca le ungi cu smantana ies tot asa de lucioase
Ionel Bonda , 05 septembrie 2013
Arata bine
Elena Ionescu , 05 septembrie 2013
UNDE SUNT INGREDIENTELE?
Rodica Comaniciu , 04 septembrie 2013
Nu am inteles cum se ruleaza, dar am sa o incerc.
Anisoara Mutascu , 04 septembrie 2013
am sa vad daca iese ceva.
Maria Viorica , 04 septembrie 2013
Wow sigur sunt gustoase :)
Maria Luca , 31 iulie 2013
astazi am facut aceste cornuri, sant deliceoase, multumesc ptr. reteta.
retete cryss (Chef de cuisine) , 21 martie 2013
ma bucur ca iti place marta:)
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 martie 2013
Arata bine de tot
retete cryss (Chef de cuisine) , 18 martie 2013
au fost,au fos;))
Sidy (Chef de cuisine) , 18 martie 2013
Cu siguranta sunt grozave, ca tare fain arata !