autor:

retete cryss

» » Dulciuri diverse

Cornuri umplute cu ciocolata

Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2013

Ingrediente
aluat:, 1kg faina, 500ml lapte, 140g zahar, 100g unt, 40g drojdie, 1 praf de sare, 2 oua si 2 galbenusuri, 1 esenta rom, , crema ciocolata:, 500ml lape, 2 plicuri pudra budinca, 8 linguri zahar, 140g ciocolata (eu folosesc si putina amaruie)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut se adauga la restul de faina, se pune sarea,1 ou si cele 2 galbenusuri, untul topit, restul de lape caldut, restul de zahar si o esenta de rom. Se framanta aluatul pana devine elastic, aproximativ 30 min. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se vor face bilute, se lasa la crescut cam 10 min, se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si putina faina. Se mai lasa 30 min la crescut (in acest timp se ia cealalta jumatate de aluat si se procedeaza la fel), se ung cu ou si se baga la cuptorul preaincalzit la foc mic pana se rumenesc (eu dupa 25 min le fac fata cu flacara de deasupra cuptorului). Cand scoatem cornurile le dam cu ou.



Crema: amestecam ingredientele la foc mic pana obtinem o crema consistenta, apoi o lasam la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Sandwish Paradiso

Sandwish Paradiso

Untul moale dar nu topit il mixam impreuna cu zaharul pe care il vom adauga treptat ,mixand incontinuu; Adaugam

3 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Fonoca , 18 septembrie 2015

    Cred ca 2 intregi si inca 2 galbenusuri!

  • Fara foto

    Emilia Bob , 21 martie 2015

    Nu am inteles, cate oua se pun in aluat ?

  • Fara foto

    Altmann Maria Etela , 30 ianuarie 2015

    daca le ungi cu smantana ies tot asa de lucioase

    • Fara foto

      Cioaca Daniel , 30 ianuarie 2015

      I

    • Fara foto

      Gabriela Barbu , 09 septembrie 2014

      Ingredientelesi cantitatile sunt scrise in partea stanga a modului de preparare.

    • Fara foto

      Gabriela Barbu , 09 septembrie 2014

      Cantitatile sunt scrise in partea stanga a modului de prepara re.

    • Fara foto

      Vera Ion , 04 septembrie 2014

      am facut o simulare cu o coala de hirtie si mi-a iesit, acum am inteles, dar dc nu da si cantitatile?

    • Fara foto

      Vera Ion , 04 septembrie 2014

      n-am inteles,dc nu faceti si o simulare de rulat?

    • Iuby Pisicuta_Bruneta

      Iuby Pisicuta_Bruneta (Maestru bucatar) , 07 august 2014

      sunt delicioase leam facut si mai fac in continuare dar nu asa des ca ne ingrasam

    • Fara foto

      Gianina Ghita , 22 iulie 2014

      msic frumos

    • Fara foto

      Manuela Liliana Lascu , 06 iulie 2014

      forma ovală în care s-au întins se crestează pe lung pe şi până la jumătate. Umplutura se pune la acapătul necrestat, se rulează, iar când ajungi la cele două jumătăţi le rulezi şi ele se vor distanţa de la sine, eventual le imprimi o schimbare uşoaro de distanţă, sau mergi pe metoda clasică, in formo de raze şi rulezi iar apoi tragi uşor de ele şi le curbezi. Sper că am explicat coerent, e greu fără poze :)

    • Fara foto

      Gianina Ghita , 09 mai 2014

      Nu am inteles cum se ruleaza de ies asa Lunguiete

    • Fara foto

      Salagean Cristina , 26 septembrie 2013

      Eu am folosit gem de corcoduse si sunt delicioase

    • Fara foto

      cristina , 26 septembrie 2013

      Am incercat aceasta reteta.Este ok.Au iesit si frumoase si gustoase

    • Leana

      Leana (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013

      Ce pot sa folosesc ca umplutura inafara de ciocolata

    • Fara foto

      Ioana Chise , 06 septembrie 2013

      daca le ungi cu smantana ies tot asa de lucioase

    • Fara foto

      Ionel Bonda , 05 septembrie 2013

      Arata bine

    • Fara foto

      Elena Ionescu , 05 septembrie 2013

      UNDE SUNT INGREDIENTELE?

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 04 septembrie 2013

      Nu am inteles cum se ruleaza, dar am sa o incerc.

    • Fara foto

      Anisoara Mutascu , 04 septembrie 2013

      am sa vad daca iese ceva.

    • Fara foto

      Maria Viorica , 04 septembrie 2013

      Wow sigur sunt gustoase :)

    • Fara foto

      Maria Luca , 31 iulie 2013

      astazi am facut aceste cornuri, sant deliceoase, multumesc ptr. reteta.

    • retete cryss

      retete cryss (Chef de cuisine) , 21 martie 2013

      ma bucur ca iti place marta:)

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 martie 2013

      Arata bine de tot

    • retete cryss

      retete cryss (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

      au fost,au fos;))

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

      Cu siguranta sunt grozave, ca tare fain arata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 1kg faina
  • 500ml lapte
  • 140g zahar
  • 100g unt
  • 40g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • 1 esenta rom
  • crema ciocolata:
  • 500ml lape
  • 2 plicuri pudra budinca
  • 8 linguri zahar
  • 140g ciocolata (eu folosesc si putina amaruie)

Raporteaza reteta

Retete
de retete cryss
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Se dau prin razatoarele merele necuratate. Intr-un bol se amesteca merele impreuna cu: zaharul, faina,

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Paste rapide si gustoase

Paste rapide si gustoase

Calim ceapa in putin ulei, dupa ce devine sticloasa adaugam pastrama taiata cubulete, o rumenim,

2 voturi    1 comentariu
15 min
Paste si pizza

Iuby Pisicuta_Bruneta (Maestru bucatar)

sunt delicioase leam facut si mai fac in continuare dar nu asa des ca ne ingrasam

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
TRANDAFIRI PANE