autor:

Carp Elena Loredana

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri bicolore

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina, 300 ml lapte, 50 gr drojdie, 150 gr zahar, 3 oua, 200 ml ulei, 1 pachet praf de copt, 1 lg cacao, 400 gr rahat, sare, , Sirop:, 150 gr zahar, 150 ml apa, coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Preparare:

Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua, iar o parte o amestecam cu cacaua dizolvata in putin lapte. Lasam aluaturile sa creasca.



Dupa ce au crescut, le portionam, obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca, apoi fiecare se intinde sub forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min, apoi le coacem la foc mic.



Dupa ce le scoatem, le insiropam cu siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri bicolore" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut! Pentru aluat: Drojdia

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn

5 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 17 februarie 2016

    Sunt si mai bune daca dupa ce le treceti fierbinti prin siropul cu zahar le tavaliti prin nuca de cocos.

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2015

    Cornulete de astea face si mama. Trebuie sa incerc si eu ca imi plac tare mult :D

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Sunt tare frumoase!

    • Fara foto

      Nadia , 28 octombrie 2009

      Aratoase si bune!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Sunt foarte bune aceste cornuri bicolore.Faceam si eu candva...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 400 gr rahat
  • sare
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 150 ml apa
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Cristina

Sunt si mai bune daca dupa ce le treceti fierbinti prin siropul cu zahar le tavaliti prin nuca de cocos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri rasucite cu mere
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania