Cornuri bicolore

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri bicolore

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 400 gr rahat
  • sare
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 150 ml apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Preparare:

Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua, iar o parte o amestecam cu cacaua dizolvata in putin lapte. Lasam aluaturile sa creasca.

Dupa ce au crescut, le portionam, obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca, apoi fiecare se intinde sub forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min, apoi le coacem la foc mic.

Dupa ce le scoatem, le insiropam cu siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise