Ingrediente
1/2 cana ulei de masline, 1 cana zahar brun, 2 oua -1 ou pentru uns, 1 cana ouzo/ sau tipouro, 1/2 lingurita anason, 1/2 lingurita coriandru, zeama de lamaie, 5 + 1/2 cani faina alba, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 150 gr stafide, 100 gr susan, 2 linguri apa minerala pentru uns
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un vas adanc, bateti impreuna uleiul, zaharul si oualele pana devine aluatul cremos. Separat, amestecati ouzo/tipouro cu anason, coriandru si zeama de lamaie. Punem peste compozitia de oua. Amestecati faina cu praf de copt si turnati o in ploaie peste cealalalta compozitie, framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Apoi adaugam stafidele si amestecam usor. Pe o suprafata pudrata cu faina, ungem mainile cu ulei si întindem aluatul cu facaletul. Dati cornurilor ce forma doriti. Batem oul cu apa minerala si ungem cornurile, apoi presaram susan. Punem hartie de copt in tava si puneti cornurile pe care le coacem la 170 de grade C, pentru 30 de minute. Pofta buna!