autor:

strumfii bucatari

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri cu ouzo si stafide

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 iunie 2017

Ingrediente
1/2 cana ulei de masline, 1 cana zahar brun, 2 oua -1 ou pentru uns, 1 cana ouzo/ sau tipouro, 1/2 lingurita anason, 1/2 lingurita coriandru, zeama de lamaie, 5 + 1/2 cani faina alba, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 150 gr stafide, 100 gr susan, 2 linguri apa minerala pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Aroma acestor cornuri este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru, pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate cu cafea sau ca desert. Sunt preparate cu ulei de masline, de asemenea traditie greceasca.



Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un vas adanc, bateti impreuna uleiul, zaharul si oualele pana devine aluatul cremos. Separat, amestecati ouzo/tipouro cu anason, coriandru si zeama de lamaie. Punem peste compozitia de oua. Amestecati faina cu praf de copt si turnati o in ploaie peste cealalalta compozitie, framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Apoi adaugam stafidele si amestecam usor. Pe o suprafata pudrata cu faina, ungem mainile cu ulei si întindem aluatul cu facaletul. Dati cornurilor ce forma doriti. Batem oul cu apa minerala si ungem cornurile, apoi presaram susan. Punem hartie de copt in tava si puneti cornurile pe care le coacem la 170 de grade C, pentru 30 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ouzo si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Lămâiţa

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu dor de copilarie. Aluat Intr-un

20 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana zahar brun
  • 2 oua -1 ou pentru uns
  • 1 cana ouzo/ sau tipouro
  • 1/2 lingurita anason
  • 1/2 lingurita coriandru
  • zeama de lamaie
  • 5 + 1/2 cani faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 gr stafide
  • 100 gr susan
  • 2 linguri apa minerala pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Chessecake cu dulceata de zmeura