autor:

Daniela_Gherca

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Mancaruri pentru copii

Cornuri cu branza sarata in aluat

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Ingrediente
600-650g faina, 1 lingurita de sare, 1 cub drojdie, 1 lingurita de zahar, 200g lapte, 100g apa minerala, 1 ou + 1 albus de ou, 100ml ulei, 200g branza telemea (sarata), Optional: felii de carne, pentru umplut o parte din cornuri, Pentru uns:, 1 galbenus de ou, 2-3 linguri lapte, susan pentru presarat deasupra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra.



Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita sau o dam pe razatoare si o amestecam bine cu oul si albusul.



Peste drojdie punem laptele caldut, apa minerala si jumatate din cantitatea de ulei, amestecam putin, apoi adaugam branza sarata, framantam din nou pana obtinem un aluat omogen, punem si restul de ulei si continuam sa framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si este omogen, nu foarte tare, atat cat sa modelam cornurile. (Daca mai trebuie faina, mai puteti adauga).



Lasam la crescut, acoperit cu folie de plastic pana isi dubleaza volumul.



Dupa ce a crescut frumos, il scoatem din bol, il mai framantam putin (ne ajutam de faina) si il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul si taiem prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala si formam cornuri, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile cca.15 minute, sa mai creasca, apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, si presaram susan deasupra.



Dam tava la cuptor pana sunt rumenite deasupra (30-35 minute).



Dupa ce scoatem tava o acoperim cu hartie si un prosop ca sa se inmoaie.



Asa procedam si cu celelalte 2 parti, eu la o parte le-am pus felii de carne de curcan, ( dar este optional, doar daca aveti prin casa).



Cand s-au racit, inainte de servire le puteti baga putin la microunda si sunt exact ca si cum le-am scoate din cuptor.



Se pot inlocui cu painea, aceste cornuri sunt mult mai gustoase, dar merg perfect sa le luam cu noi la pachetel! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Pancakes cu mere si crema de mascarpone

Pancakes cu mere si crema de mascarpone

Pancakes   Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu împreună

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Orez cu lapte de cocos

Orez cu lapte de cocos

Punem intr-un vas, pe foc, laptele de cocos si laptele dulce, amestecam sa se desfaca laptele de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 600-650g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 200g lapte
  • 100g apa minerala
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 100ml ulei
  • 200g branza telemea (sarata)
  • Optional: felii de carne
  • pentru umplut o parte din cornuri
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
  • susan pentru presarat deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Strudel cu mere din aluat de casa Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua. Datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pachetele cu Ricotta si Mozzarella